STAP-budget

17.14 Wat gebeurt er als de opleiding meer kost dan € 1.000

Je ontvangt dan van een REBS een factuur met het resterende bedrag. Dit ontvang je als de STAP-aanvraag is goedgekeurd door het UWV.

17.11 Mijn aanvraag is goedgekeurd door UWV. En nu?

Dat is mooi nieuws! Je volgt nu kosteloos een opleiding. Het STAP-budget wordt rechtstreeks aan REBS verleend. Is er sprake van een opleiding die meer kost dan €1.000? Dan ontvang je van ons een factuur met het resterende bedrag. 

17.12 Wat gebeurt er als mijn STAP-aanvraag wordt afgewezen?

Dat is jammer! Je kunt proberen om een nieuwe aanvraag te doen in het volgende tijdvak. Neem voor advies contact met ons op.

17.09 Wanneer hoor ik of mijn STAP-aanvraag is goedgekeurd?

UWV laat binnen maximaal 4 weken weten of het STAP-budget is toegekend, maar het streven is dit binnen enkele werkdagen te doen. Het STAP-budget moet zijn toegekend voordat de opleiding start, dus houd hier rekening mee. 

17.10 Hoe vraag je STAP-budget aan?

Schrijf je eerst in voor een opleiding. Je ontvangt van ons vervolgens het STAP-aanmeldbewijs. Je vraagt hierna het STAP-budget aan via het STAP-portaal van UWV door in te loggen met je DigiD. Let op: het aanvragen van het STAP-budget kan dus alleen op het moment dat je je al hebt ingeschreven voor een opleiding. 

17.08 Hoe kan ik mij inschrijven voor een opleiding of training met STAP-budget?

Stap 1. Kies je opleiding of training en schrijf je in 

In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.

Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs. 

Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen. 

Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV 

17.07 Wat heb ik nodig bij het aanvragen van STAP-budget?

Je hebt het STAP-aanmeldbewijs nodig. Je ontvangt die na inschrijving voor een opleiding of training. Ook heb je DigiD nodig, waarmee je inlogt op het STAP-portaal van UWV. 

17.06 Wanneer kan ik STAP-budget aanvragen?

Jaarlijks zijn er 6 tijdvakken waarbinnen het STAP-budget kan worden aangevraagd. Dit jaar zijn dit er 5 tijdvakken. Het beschikbare budget voor het hele jaar wordt verdeeld over deze vakken.  

Iedere twee maanden is er een nieuwe aanvraagmogelijkheid. Is er geen STAP-budget meer beschikbaar in het tijdvak waarvoor je aanvraagt? Dan kun je een nieuwe aanvraag doen in het volgende aanvraagtijdvak. Houd daarbij wel rekening met de startdatum van je opleiding. 

Bekijk hier de laatste informatie over de tijdvakken.

17.05 Wanneer ontvang ik mijn STAP-aanmeldingsbewijs?

Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding of training. 

Pagina's

Abonneren op STAP-budget
Heeft u een vraag?