Business Valuation in 1 dag

Duur:
1 dag
Aantal PE-punten:
6 PE-punten
NRVT, VastgoedCert en NVM Business

Wat is een bedrijf waard? 'Wat de gek er voor geeft' wordt vaak gezegd. Is dit zo?

€ 695 excl. BTW

Geen bijkomende kosten.

Schrijf je nu in

De waarde is subjectief, maar niet willekeurig. Hierover en meer gaat de Masterclass 'Business Valuation'.

Er wordt continu de link gelegd tussen bedrijfswaardering en vastgoedwaardering. Hierin zit een logische overlap. Met een eenvoudig Excel model wordt inzichtelijk gemaakt hoe een Discounted Cashflow zich vertaalt naar vuistregels. Praktijkgericht geformuleerd. In de discussie wordt ook het macro-economisch klimaat meegenomen. Je krijgt dit model na de Masterclass ter beschikking.

Tijdens de hele Masterclass worden aansprekende cases ter ondersteuning van de kennisoverdracht ingezet. Je kunt na het volgen van de Masterclass de serious-game 'Finance-City' spelen. Via deze online game wordt inzichtelijk gemaakt hoe alle relevante ondernemerskeuzes zich vertalen in finance. Dit wordt weergegeven in de 'Financial Mindmap'.

Waarom deelnemen?
In 1 dag leer je dé kern van bedrijfs- en vastgoedwaardering. Op inspirerende, interactieve en blijvende wijze. De complexe theorie wordt met 1 simpel beeld uitgelegd.

De gemiddelde scores van de Masterclass liggen boven de 9. Deelnemers geven hierbij aan dat ze de Masterclass liever eerder hadden gevolgd.

Wat leer je?
Binnen de vastgoedsector én bij reguliere bedrijven gelden er in het algemeen 2 methodes om de waarde van een bedrijf te bepalen. Deze hangen met elkaar samen.

1. Fundamentals of Cash Flow: de Financial Mindmap
In deel I van de Masterclass wordt de basis van finance uitgelegd door gebruik te maken van de zogenaamde 'Financial Mindmap'. Dit is een grafische weergave van een balans en winst- en verliesrekening. Deze draait op een groot interactief touchscreen. Met bewegende beelden en kleur worden oorzaak en gevolgpatronen van finance goed zichtbaar. Je leert in een kort tijdsbestek hoe cashflow nu echt werkt.

Aan de hand van de Financial Mindmap komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • EBIT(DA): waarom gebruikt iedereen dit en wat is hier fout aan?
  • Hoe werkt cashflow nu écht (anders dan winst + afschrijving)?
  • Bankratio’s: welke zijn dit en waarom worden ze gebruikt?
  • Werkkapitaalratio’s: hoe gebruiken corporates hun leveranciers als financieringsbron?

2. Valuation: what drives Value?
De basis van bedrijfswaardering ligt in de toekomstige cashflows. In deel II van de Masterclass wordt gekeken naar de vuistregels, zoals de BAR/NAR benadering en de EBIT(DA)-multiples. Hoe worden ze toegepast en waar zitten dé grote risico's?

Joost de Vries

Ik ben Joost de Vries. Ik ben oprichter en eigenaar bij JBR Institute. Als fusie- en overnameadviseur ben ik in de afgelopen 10 jaar betrokken geweest bij meer dan 30 transacties. Denk aan delistings, management buy outs/buy ins en carve-outs. Complexe trajecten waarin JBR het gehele overnameproces...

Lees verder
Gemiddeld cijfer voor Business Valuation in 1 dag
Beveelt u deze opleiding aan

Plaats een beoordeling

Draag bij aan de ontwikkeling van kinderen

REBS ondersteunt stichting leergeld

€ 695 excl. BTW

Geen bijkomende kosten.

Gratis annuleren tot 14 dagen voor aanvang.

Heeft u een vraag?