Groeiprogramma: Maak je bedrijf meer waard

Duur:
2 dagen
Aantal PE-punten:
12 PE-punten
NVM Wonen en NVM Business

Dé uitdagingen voor optimalisatie van je bedrijfsgroei? Je onderneming uitbreiden met nieuwe acquisities? Of toe aan de verkoop van je bedrijf? De hoogste tijd voor herbezinning van je positie. Het groeiprogramma 'Maak je bedrijf meer waard' is bedoeld voor ondernemende makelaars, taxateurs en rentmeesters.

€ 895 excl. BTW

Geen bijkomende kosten.

Schrijf je nu in

Wat leer je?
Vakkennis alleen is niet meer voldoende in de huidige tijd. Het komt aan op ondernemerschap. In samenwerking met PerspeXo, een strategisch adviesbureau voor ondernemers, is een groeiprogramma voor de vastgoedsector ontwikkeld. Ondernemerschap is kansen zien én kansen benutten. Daarmee creëer je waarde voor jezelf als ondernemer, voor je medewerkers, je klant en zijn omgeving.

Belangrijke thema's zijn o.a.:

 • De noodzaak van nieuwe businessmodellen
 • Strategische keuzes en verschillende scenario’s
 • Uitdagingen bij groei en optimalisatie
 • Gouden spelregels die een 'bedrijf meer waard' maken
 • Sturen op winstverbetering en waardecreatie
 • Way out: bepaal je optimale verkoopmoment

Je gaat samen met een groep gemotiveerde ondernemers uit de branche interactief aan de slag. Wat je leert aan de hand van theorie en opdrachten, is direct toepasbaar op je eigen bedrijf.

Waarom deelnemen?
Als vastgoedprofessional en ondernemer is het nodig om steeds weer creatief te zijn, nieuwe werkwijzen te bedenken en beter in te spelen op de markt. Je bent bezig je team te motiveren en te inspireren. Niet iedereen lukt dit op eigen kracht. Veel ondernemers staan er alleen voor en missen een sparringpartner.

Tijdens het groeiprogramma is de trainer jouw adviseur. De coach die je helpt meer rendement te halen uit jouw talent en je bedrijf. De coach wijst je op kansen om te groeien en te scoren. Een praktisch stappenplan is daarbij onmisbaar. Na afloop heb je het volgende resultaat bereikt:

 1. Je kunt je bedrijf laten doorgroeien en optimaliseren op het juiste moment.
 2. Je kent de risico’s die je loopt om extra rendement te halen.
 3. Je realiseert meer slagkracht. Je weet welk scenario het meest oplevert.
 4. Je anticipeert op nieuwe ontwikkelingen.
 5. Het 10 stappenplan bij verkoop heeft voor jou geen geheimen meer.

Winst & Waarde™-Scan
Je maakt ter voorbereiding van de eerste dag de Winst & Waarde™ scan voor je bedrijf. Zo ontdek je snel wat de sterke en minder sterke terreinen zijn. Je ontvangt tijdens het groeiprogramma een persoonlijk ondernemingsprofiel, wat als rode draad wordt gebruikt tijdens de 2 dagen.

Een gezond makelaarskantoor heeft een goed uitgebalanceerde 'Schijf van Vijf' ™
Deze bestaat uit 5 bedrijfseconomische vakgebieden: strategie, financiën, marketing, organisatie, communicatie + identiteit. Je brengt, samen met de coach, zelf de potentie, blinde vlekken en dode(lijke) hoeken voor winstgevendheid en waardecreatie van jouw bedrijf in kaart.

Verdien je inschrijfgeld terug
Tijdens het groeiprogramma kun je met een pitch je inschrijfgeld terugverdienen. Overtuig de jury. De makelaar met de meest onderscheidende en overtuigende rendement verdient zijn inschrijfgeld terug. Uiteraard is deelname aan de pitch niet verplicht.

Individuele begeleiding & advies
In combinatie met de tweedaagse 'Maak je bedrijf meer waard' is ook individuele begeleiding mogelijk. Hiermee kun je de geleerde skills nog meer concreet toepassen binnen je bedrijf. Samen met je eigen strategisch adviseur maak je in 3 tot 6 maanden (20 uur) een doortimmerd bedrijfsplan. Tijdens individuele sessies, door tussentijds sparren en het samen vormgeven van het groeiplan ontstaan heldere bedrijfsdoelen.

Geen concurrentie
Per gemeente kan slechts één makelaarskantoor deelnemen. Zo kun je prangende vragen op tafel gooien en een strijdplan maken zonder dat je concurrenten over je schouder meekijken.

Trainers & Coaches
De trainers en coaches van het groeiprogramma zijn doorgewinterde adviseurs. De eerste groep wordt begeleid door Annegien Blokpoel, Directeur PerspeXo en auteur van de bestseller 'Maak je bedrijf meer waard'.

Dag 1 – Ondernemen met bedrijfskundig inzicht

 • Hoe haal je optimaal rendement uit geïnvesteerde energie, tijd en geld?
 • Wat zijn de verschillende rollen van de ondernemer/DGA?
 • In welke fase van de levenscyclus zit je bedrijf en wat betekent dit voor de bedrijfsvoering?
 • Wat zijn de managementuitdagingen voor je bedrijf bij groei (uitbreiding via divisies of meerdere vestigingen)?
 • Hoe wordt een bedrijfswaardering opgesteld bij verkoop?
 • Hoe stuur je op winstverbetering en waardecreatie?

Dag 2 – Ondernemen met financieel inzicht

 • Hoe krijg je meer inzicht in het financieel reilen en zeilen van je bedrijf?
 • Hoe kun je de operationele en financiële hefboom gebruiken?
 • Hoe gebruik je een balans, winst- en verliesrekening en cashflow?
 • Hoe verbeter je de winstgevendheid en waardering?
 • Way out: bepaal je optimale verkoopmoment.
Annegien Blokpoel

Ik ben Annegien Blokpoel. Ik ben sinds 2003 ondernemer. Als oprichter en directeur van PerspeXo ondersteun ik directies en DGA's. Ik geef als strategisch adviseur adviezen om de winst en waarde van bedrijven te vergroten. Ik heb al meer dan 400 directies en ondernemers mogen...

Lees verder
Marianne Nelisse

Ik ben Marianne Nelisse. Ik heb rechten gestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Na afronding van mijn studie heb ik een studiereis door Latijns-Amerika gemaakt: 2 maanden Spaans studeren in Buenos Aires en aansluitend 4 maanden een rondreis gemaakt door Zuid-Amerika. Ik werk momenteel als...

Lees verder
Gemiddeld cijfer voor Groeiprogramma: Maak je bedrijf meer waard
Beveelt u deze opleiding aan

Plaats een beoordeling

Draag bij aan de ontwikkeling van kinderen

REBS ondersteunt stichting leergeld

€ 895 excl. BTW

Geen bijkomende kosten.

Gratis annuleren tot 14 dagen voor aanvang.

Heeft u een vraag?