Klantenservice

Veelgestelde vragen

Alle onderwerpen op een rijtje waar we klanten vaak mee helpen.

Dit verschilt per opleiding. Mocht een bepaald opleidingsniveau of voorkennis nodig zijn, dan staat dit aangegeven bij de betreffende opleiding.

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor gericht advies en antwoord op je vragen.

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl
 1. Ga naar onze website www.rebs.nl.
 2. Klik op de button 'Alle opleidingen'. Je kunt links je voorkeuren aangeven voor wat betreft vakgebied, startdatum of plaats.
 3. Je vindt een programmabeschrijving van de opleiding die je interesse heeft, onder de button 'Bekijk'. Ook lees je hier beoordelingen van anderen.
 4. Als je wilt, kun je de opleiding vergelijken met andere opleidingen. Zo maak je de beste keuze voor jezelf of je medewerkers. Volg de button 'Toevoegen aan vergelijking'.
 5. Schrijf je in via de button 'Schrijf je in voor deze opleiding'.
 6. Wil je de opleiding liever incompany (laten) volgen? Dat kan! Vraag een vrijblijvende offerte bij ons op

We houden graag rekening met jouw persoonlijke wensen. Volg je een speciaal dieet? Geef dit uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de opleiding aan ons door via info@rebs.nl. Je kunt ook bellen met onze klantenservice op 035 - 2400 252. Wij zorgen graag voor een smakelijk alternatief.

Hoe kleiner de groep, hoe beter je kunt netwerken en ervaringen kunt uitwisselen. Een kleinere groep betekent meer persoonlijke aandacht van je docent en een beter resultaat.

REBS kiest bij de reguliere opleidingen bewust voor maximaal 25 deelnemers per groep. Hierdoor stijgt het leereffect. Klanten ervaren dit als groot voordeel.

Ja. In de definitieve bevestiging en de reminder die je van ons ontvangt, vind je een deelnemerslijst. Zo weet je wie er deelneemt aan jouw opleiding.

 1. Klik op de button 'Opleidingen'. Kies de opleiding waarover je beoordelingen wilt lezen.
 2. Bij de opleiding vind je de button 'Bekijk'. Klik hierop.
 3. Onder de button 'Beoordelingen' kun je de ervaringen van anderen lezen.

REBS is eerlijk over de kosten. Bij de meeste opleidingen zijn de deelnamekosten inclusief locatiekosten, catering en studiemateriaal. Geen bijkomende kosten, tenzij anders door ons aangegeven. 

REBS beschikt over verschillende erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Zo zijn we erkend door het NRTO en CEDEO.

Het NRTO keurmerk staat voor kwaliteit en professionaliteit. Een NRTO-lid:

 • Is transparant
 • Is helder over de leeruitkomsten van opleidingen en trainingen
 • Meet de klanttevredenheid
 • Komt gemaakte afspraken na
 • Zet deskundige docenten, trainers en adviseurs in
 • Investeert in de deskundigheid van zijn personeel
 • Heeft zijn processen in orde
 • Streeft naar continu verbetering

Een Cedeo-erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en het opleidingsinstituut. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Onze permanente educatieprogramma´s zijn geaccrediteerd door brancheorganisaties en kwaliteitsregisters als: NRVT, RICS, VastgoedCert, VastgoedPRO en De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA).

Na annulering krijg je binnen 7 werkdagen je geld teruggestort.  

Tot 5 werkdagen voor de startdatum kun je gratis een andere opleidingslocatie en/of -datums kiezen. Dit kan natuurlijk alleen als we alternatieve mogelijkheden voor je beschikbaar hebben. Bij tussentijdse wijziging van meerdaagse klassikale opleidingen betaal je € 75 wijzigingskosten en bij online opleidingen € 25. Neem contact met ons op via:

Website  Contactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Je kunt elke opleiding altijd tot 14 dagen voor de startdatum gratis annuleren. Hierna ben je helaas de totale deelnamekosten verschuldigd. Schrijf je je binnen 14 dagen voor aanvang van de opleiding in? Dan is gratis annuleren niet meer mogelijk.

Wil je een opleiding annuleren? Dat kan alleen op onderstaande 2 manieren. Na je annulering ontvang je een annuleringsbevestiging per e-mail.

Website  Contactformulier
Maileninfo@rebs.nl

 

 

Kun je onverhoopt op het laatste moment door ziekte of andere omstandigheden niet deelnemen aan een opleidingsdag? Dan bieden we je indien beschikbaar alternatieve mogelijkheden aan.

Hiervoor brengen we wijzigingskosten in rekening, omdat o.a. de locatie rekening heeft gehouden met je komst. Neem voor mogelijkheden contact met ons op:

Bellen035 2400 252
Chatten  Chat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Dat kan altijd! Stuur een e-mail naar debiteuren@rebs.nl. Dan ontvang je de factuur binnen 48 uur digitaal.

Dat is vervelend. Neem contact op met onze klantenservice. Vermeld alsjeblieft je bedrijfsnaam en factuurnummer. We helpen je graag verder.

Website    Contactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenChat nu live
Mailendebiteuren@rebs.nl

Je kunt bij ons op 2 verschillende manieren betalen, namelijk:

Factuur op rekeningGratis
Via iDealGratis

Alle opleidingen kun je op factuur betalen. Wanneer je hebt gekozen voor betaling via factuur dien je deze te voldoen binnen 14 dagen na de factuurdatum. De digitale factuur ontvang je 14 werkdagen voor de startdatum.

Je iDEAL betaling is mislukt

Is je betaling via iDEAL mislukt? Check dan eerst of het geld is afgeschreven of niet. Is dit niet het geval? Dan kun je je direct opnieuw inschrijven. Is het geld wel van je bankrekening afgeschreven, maar heb je na een uur nog geen bevestiging per e-mail ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice en zoek je transactienummer op. Dit staat altijd bij de afschrijving vermeld. We helpen je graag verder.

Wanneer je de Niveaumeting Theorie (deels) onvoldoende afrond, dan ontvang van VastgoedCert een bindend studieadvies. Er zijn zes onderdelen waarbij je bij elk onderwerp minimaal 55% moet behalen voor een voldoende. Voor alle informatie over de BSA en de Niveaumeting kun je naar de website van via VastgoedCert

Heb je een BSA ontvangen voor één van de onderdelen van de Niveaumeting Theorie? Stuur ons dan een mailtje met dit advies voor november 2021 naar onze klantenservice via info@rebs.nl. Je ontvangt van ons dan een educatieplan op maat om je BSA te behalen.

Een goede docent behoort verschillende kwaliteiten te hebben: vakinhoudelijk sterk, kennis over de business, oprecht betrokken en didactisch goed onderlegd. Niet iedereen beschikt over deze kwaliteiten. Bij REBS zorgen wij voor de beste professionals in de business. Zij hebben hun kennis en ervaring opgedaan bij gerenommeerde bedrijven en/of bijzondere prestaties geleverd.

Onze docenten ondersteunen de theorie met praktijkgerichte, actuele voorbeelden. Met extra focus op vernieuwing en inspiratie. Met hun empathisch vermogen en bijzondere aandacht voor jouw specifieke case bieden zij handvatten om de opgedane kennis direct toe te passen. Bekijk hier al onze docenten.

We selecteren streng en werken alleen met communicatieve, gedreven en vooruitstrevende docenten. Het kan voorkomen dat je desondanks niet tevreden bent over jouw docent. Neem in dat geval contact met ons op. We nemen direct maatregelen.

Voor een incompany- of maatwerktraject kun je een gratis adviesgesprek aanvragen. Tijdens een persoonlijk gesprek met een REBS adviseur wordt bepaald hoe je bedrijf ervoor staat en waar je naartoe wilt. We bekijken samen alle factoren die hiermee samenhangen om jouw doelen te bereiken.

Vraag een gratis adviesgesprek aan via:

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

We bedanken jou voor het mogen uitbrengen van een offerte. Je kunt bij ons op 4 manieren een vrijblijvende offerte opvragen:

Website  Klik hier voor een vrijblijvende offerte
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Na je aanvraag neemt een REBS adviseur contact op om je wensen te bespreken. Hierna ontvang je zo snel mogelijk een offerte.

Zeer zeker. De REBS adviseurs ontwikkelen al meer dan 20 jaar voor en met onze klanten unieke op maat gesneden leertrajecten. Met de beste docenten en nieuwste leermethodes. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

REBS kan alle opleidingen incompany verzorgen. Lees hier meer over de voordelen van onze incompanytrajecten. 

Je kunt altijd contact met ons opnemen voor gericht advies en een vrijblijvende offerte.

Website    Klik hier voor een gratis adviesgesprek
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Via de website kun je binnen 1 minuut meerdere personen inschrijven voor dezelfde opleiding. Er zijn nog 4 andere manieren om je collega's in te schrijven:

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninschrijven@rebs.nl

Heb je jezelf al ingeschreven, maar wil je nu meerdere personen inschrijven voor dezelfde opleiding? Geen probleem. Via de telefoon, WhatsApp, live chat of per mail kun je snel meerdere personen inschrijven.

Leuk dat jij een REBS opleiding gaat volgen! Je kunt je eenvoudig inschrijven op 4 manieren:

Website  Klik hier om je direct in te schrijven   Binnen 1,5 minuut ingeschreven
Bellen035 2400 252Direct ingeschreven
ChattenChat live met onsDirect ingeschreven
Maileninschrijven@rebs.nlBinnen 1 werkdag ingeschreven

We hebben de volgende gegevens van je nodig om de inschrijving snel en soepel te laten verlopen.

 • Naam
 • Bedrijfsnaam
 • E-mailadres
 • Naam van jouw gewenste opleiding
 • Opleidingsdatum(s)
 • Opleidingslocatie
 • Geboortedatum (alleen bij permanente educatie opleidingen)

Na je inschrijving ontvang je altijd een bevestiging per e-mail. Meer personen inschrijven voor dezelfde opleiding? Bekijk hier hoe je eenvoudig meerdere personen tegelijkertijd inschrijft.

Wil je weten of er nog plaats is bij de door jou gewenste opleiding? Neem dan gerust contact met ons op.

We kunnen je direct vertellen of er nog voldoende plaats beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan bieden we je direct alternatieve mogelijkheden aan.

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

We lossen dit graag voor je op. Neem contact op met onze klantenservice via:

WebsiteContactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenStart een chat
Maileninfo@rebs.nl

Je kunt uiteraard een vrijblijvende optie nemen. Dit kan op 4 manieren. We vertellen je direct hoe lang je optie geldig is.

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninschrijven@rebs.nl

Ja. Tot 2 werkdagen voor aanvang kun je je lastminute inschrijven. Dit kan bij ons op 4 manieren:

Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninschrijven@rebs.nl

We helpen je graag herinneren aan jouw opleiding. 5 werkdagen voor aanvang ontvang je een reminder per e-mail. Hierin vind je alle informatie over jouw opleiding. Bij meerdaagse opleidingen ontvang je voor elke dag een reminder.

Na inschrijving ontvang je altijd een bevestiging per e-mail. Je krijgt de definitieve bevestiging als jouw opleiding ook definitief doorgaat.

Mocht de opleiding nog niet definitief zijn, dan ontvang je een voorlopige bevestiging. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang sturen wij je de definitieve bevestiging met alle informatie over jouw opleiding.

Mocht jouw opleiding onverhoopt niet doorgaan, dan bieden we je direct alternatieve mogelijkheden met 100% startgarantie. Zo ben je altijd verzekerd van de opleiding die jij wilt volgen of hoort te behalen vanwege educatieverplichtingen.

Nee, dat doen we niet. Zodra we de beoordelingen op obsceniteiten hebben gecontroleerd, worden ze geplaatst zoals ze zijn geschreven, of ze nu positief of negatief zijn.

Wij vinden het fijn als je een beoordeling wilt geven over onze opleidingen. Dit helpt ook anderen de juiste keuze te maken.

 1. Ga naar de website www.rebs.nl.
 2. Klik op de button 'Opleidingen'. Kies de opleiding waarover je een beoordeling wilt geven.
 3. Bij de opleiding vind je de button 'Bekijk'. Klik hierop.
 4. Onder de button 'Beoordelingen' kun je jouw ervaringen delen. Je geeft je bedrijfsnaam (verplicht), naam en e-mailadres op. Vervolgens kun je een cijfer geven, aangeven of je de opleiding zou aanbevelen en je beoordeling toelichten.
 5. Vervolgens klik je op 'Plaats mijn beoordeling'.

Zodra je de beoordeling hebt verstuurd, is het niet meer mogelijk om deze te bewerken.

Nee. Alle beoordelingen zijn geschreven door deelnemers van wie zeker is dat ze de opleiding hebben gevolgd.

Iedereen die via REBS een opleiding volgt, wordt na afronding uitgenodigd om een digitale beoordeling te schrijven.

Adres REBS CampusOpeningstijdenOpen 
Larenseweg 32 A-3
1221 CN Hilversum
08.30 – 17.30 uurMaandag t/m vrijdag
   
KlantenserviceBereikbaar 
035 2400 252
info@rebs.nl
08.30 – 17.30 uurMaandag t/m vrijdag
   
We zijn gesloten op de volgende dagen:
   
2021  
Vrijdag 1 januariNieuwjaarsdagGesloten
Maandag 5 april2de PaasdagGesloten
Dinsdag 27 aprilKoningsdagGesloten
Donderdag 13 meiHemelvaartsdagGesloten
Maandag 24 mei2de pinksterdagGesloten
Zaterdag 25 december t/m vrijdag 31 decemberKerstGesloten

Adres REBS Campus

Larenseweg 32 A-3, 1221 CN Hilversum

Contact

Je kunt op 4 verschillende manieren contact met ons opnemen, namelijk via:

Website  Contactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

 

Een lekkere, gezonde lunch doet het goed bij onze deelnemers. En terecht, want tijdens een dag zweten tijdens je training of opleiding, heb je alle energie hard nodig. En niet alleen tussen 12 en 2, maar ook ’s ochtends, ’s middags en ‘s avonds. Om deze reden stellen onze deelnemers – en wij dus ook – hoge eisen aan de catering en checken we de kwaliteit ervan voortdurend. 

REBS verzorgt opleidingen door het hele land. Je hoeft daarom bij ons nooit lang te reizen. Vind jouw opleiding. Wil je ontzorgt worden bij het regelen van de permanente educatie voor NRVT en VastgoedCert? Kies dan voor het gemak van onze Permanente Educatie Service

Je ontvangt een deelnamebevestiging per e-mail. Hierin staat ook het adres van de locatie.

REBS verrast graag met nieuwe en bijzondere locaties. Een toplocatie inspireert en motiveert. Het maakt je leerdag compleet! Bij ons volg je opleidingen in bijzondere vastgoedprojecten, jachthavens, watertorens, musea of kastelen. We proberen waar mogelijk de bekende vergaderlocaties te vermijden. Alleen als het echt niet anders kan, volg je de opleiding in een hotel.

Verder letten wij bij de keuze op fris, gezellig en sfeervol. Bovendien houden deelnemers van veel glas en een comfortabel klimaat, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Verder moeten stoelen en tafels comfortabel zijn en komt de grootte van de ruimte overeen met de omvang van de groep.

Elke locatie moet goed bereikbaar zijn. Daarom selecteren we op ligging en aanwezigheid van parkeergelegenheid. Bovendien moet de locatie vanzelfsprekend makkelijk te vinden zijn. We proberen waar mogelijk ook rekening te houden met goede bereikbaarheid met het OV. 

In 2021 behoor je 2 dagen aan permanente educatie te volgen. Je kunt 1 dag (periode 10) hiervan bij ons volgen en 1 dag verplicht via SVMNIVO. Wij hebben een speciaal KRMT-pakket ontworpen. Dit pakket vind je op onze website. Vanaf 2022 kun je de complete 2-daagse permanente educatie via REBS volgen.

Volg je bij REBS je opleiding, dan ontvang je van ons een toestemmingsverklaringsformulier. Dit formulier heeft SVMNIVO nodig om je behaalde PE-punten te kunnen registreren. Je ontvangt in de bevestiging van je inschrijving meer informatie over hoe dit precies werkt.

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Per 2017 registreert het NRVT voor jou de PE-uren voor de verplichte en facultatieve cursussen. REBS levert jouw gegevens aan bij het NRVT. Dit doen we binnen 14 dagen na afloop van de opleiding.

Vervolgens behoort het NRVT je PE-uren te verwerken in je PE-urenoverzicht. Zij zijn hiervoor eindverantwoordelijk. Door deze nieuwe manier van registreren heb je geen bewijs van deelname meer nodig. 

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn NRVT'. Volg dit handige stappenplan:

 1. Log in op je persoonlijke pagina bij het NRVT.
 2. Click op de button 'registreer cursussen/activiteiten' onder de kop registraties
 3. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

Behoor je nog te voldoen aan je PE-punten? Laat ons het werk voor je doen. Met de REBS Permanente Educatie Service ontzorgen we jou bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en VastgoedCert.

Dit doen we met een educatieplan op maat. Volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen.

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

Vanaf april 2017 leggen wij met het NRVT de PE-uren voor je vast. Het gaat hierbij om de PE-uren voor de verplichte en facultatieve cursussen die je in de REBS Alles-in-1 pakketten kunt terugvinden. Je hoeft deze punten niet meer zelf vast te leggen in Mijn NRVT. Dat doen wij voor je. 

Per 2017 registreert het NRVT voor jou de PE-uren voor de verplichte en facultatieve cursussen. REBS levert jouw gegevens aan bij het NRVT. Dit doen we binnen 14 dagen na afloop van de opleiding. Vervolgens behoort het NRVT je PE-uren te verwerken in je PE-urenoverzicht. Zij zijn hiervoor eindverantwoordelijk.

6 weken na de opleiding ontvang je van ons een reminder per e-mail. Hiermee kun je zelf online controleren of je PE-uren goed zijn verwerkt door het NRVT. 

Het NRVT en VastgoedCert hebben de PE-registratie gewijzigd. Vanaf 1 januari 2018 registreer je je via de app ‘BijZijn’ en niet meer via het 'pasjessysteem'. 

Helaas zitten er nog veel kinderziektes in de app ‘BijZijn’. Het NRVT en VastgoedCert zijn bezig om de app goed werkend te krijgen. Mocht de app niet goed bij je werken, dan kun je nog ‘ouderwets’ je handtekening zetten op de presentielijst. Wij zorgen dan voor een soepele PE-registratie. 

Je leest hieronder hoe de PE-registratie via de app ‘Bijzijn’ werkt. 

De eerste keer dat je de app gebruikt 

Stap 1.  Je kunt inloggen met het e-mailadres waarmee je bij NRVT staat geregistreerd. Wanneer je geen registratie bij NRVT hebt, gebruik je het e-mailadres waarmee je bij VastgoedCert staat geregistreerd.

Stap 2.  Download de app BijZijn op je mobiele telefoon. Dit kan in de Apple Store en Google Play Store.

Stap 3.  Open de app en log in met je e-mailadres.

Stap 4.  Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om jouw wachtwoord in te stellen.

Stap 5.  Upload een profielfoto (als je foto al in de app staat, dan wordt deze stap overgeslagen).

Stap 6.  Het is belangrijk dat je jouw juiste registratienummer van VastgoedCert (V-nummer) en/of NRVT (RT-nummer) invoert. Deze nummers zijn te vinden via de websites van beide instanties.

Stap 6.  Je ziet nu de tekst: ‘Geen training gepland’.

Stap 7.  Je registratie is voltooid. 

De volgende keer kun je bovenstaande stappen overslaan. 

Dit moet je altijd doen op de dag zelf 

Stap 1.  Open de app en bevestig je aanwezigheid.

Stap 2.  Zet bluetooth en locatievoorzieningen AAN. Laat je telefoon gedurende de cursus AAN staan en zet het geluid UIT.

Stap 3.  Zet je telefoon NIET op vliegtuigmodus, want je aanwezigheid wordt meerdere malen geregistreerd via een signaal dat door de mobiele telefoon van de docent wordt uitgezonden. Het is niet nodig om je telefoon op tafel te laten liggen. Deze kan je opbergen.

Stap 4.  Aan het einde van de cursus meld je je via de app af.  

Stap 5.  De door jou behaalde punten voor NRVT en/of VastgoedCert worden automatisch geregistreerd wanneer je aan de vereisten hebt voldaan. Het kan circa 5 dagen duren voordat dit in het systeem zichtbaar is.

Stap 6.  Voor de zekerheid gebruiken we in het begin ook een handtekeningenlijst. Zorg ervoor dat je deze ook tekent. 

Vanaf 1 januari 2018 is de permanente educatie voor de NVM afgeschaft. Je hoeft dus geen PE-punten meer te behalen voor de NVM. 

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en/of VastgoedCert? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan.

Als je gedurende het jaar lid bent geworden van het NRVT, dan hoef je niet al je PE-punten te behalen. Hieronder vind je een handig overzicht.

 Nog te behalen PE-punten
Lid geworden in kwartaal 1?15 PE-punten
Lid geworden in kwartaal 2?10 PE-punten
Lid geworden in kwartaal 3?6 PE-punten
Lid geworden in kwartaal 4?0 PE-punten

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je PE-punten voor het NRVT? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

 

Van het NRVT krijg je dan de gelegenheid om deze PE-punten dit jaar in te halen. Kom je nog PE-punten te kort voor 2019?

Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

Dat is helaas niet mogelijk. Volgens het NRVT behoor je jaarlijks je educatie te volgen.  

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

Dat is vervelend. We gaan het voor je oplossen. Vertel ons om welke opleiding en welke datums het gaat en welke PE-punten je mist. Dan nemen we namens jou contact op met het NRVT om te zorgen dat je PE-puntenoverzicht wordt bijgewerkt. 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor RICS. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn VastgoedCert'. Volg dit handige stappenplan:

 1. Log hier in op je persoonlijke pagina bij VastgoedCert.
 2. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

Behoor je nog te voldoen aan je PE-punten? Laat ons het werk voor je doen. Met de REBS Permanente Educatie Service ontzorgen we jou bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en VastgoedCert.

Dit doen we met een educatieplan op maat. Volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen.

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

Het NRVT en VastgoedCert hebben de PE-registratie gewijzigd. Vanaf 1 januari 2018 registreer je je via de app ‘BijZijn’ en niet meer via het 'pasjessysteem'. 

Helaas zitten er nog veel kinderziektes in de app ‘BijZijn’. Het NRVT en VastgoedCert zijn bezig om de app goed werkend te krijgen. Mocht de app niet goed bij je werken, dan kun je nog ‘ouderwets’ je handtekening zetten op de presentielijst. Wij zorgen dan voor een soepele PE-registratie. 

Je leest hieronder hoe de PE-registratie via de app ‘Bijzijn’ werkt. 

De eerste keer dat je de app gebruikt 

Stap 1.  Je kunt inloggen met het e-mailadres waarmee je bij NRVT staat geregistreerd. Wanneer je geen registratie bij NRVT hebt, gebruik je het e-mailadres waarmee je bij VastgoedCert staat geregistreerd.

Stap 2.  Download de app BijZijn op je mobiele telefoon. Dit kan in de Apple Store en Google Play Store.

Stap 3.  Open de app en log in met je e-mailadres.

Stap 4.  Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om jouw wachtwoord in te stellen.

Stap 5.  Upload een profielfoto (als je foto al in de app staat, dan wordt deze stap overgeslagen).

Stap 6.  Het is belangrijk dat je jouw juiste registratienummer van VastgoedCert (V-nummer) en/of NRVT (RT-nummer) invoert. Deze nummers zijn te vinden via de websites van beide instanties.

Stap 6.  Je ziet nu de tekst: ‘Geen training gepland’.

Stap 7.  Je registratie is voltooid. 

De volgende keer kun je bovenstaande stappen overslaan. 

Dit moet je altijd doen op de dag zelf 

Stap 1.  Open de app en bevestig je aanwezigheid.

Stap 2.  Zet bluetooth en locatievoorzieningen AAN. Laat je telefoon gedurende de cursus AAN staan en zet het geluid UIT.

Stap 3.  Zet je telefoon NIET op vliegtuigmodus, want je aanwezigheid wordt meerdere malen geregistreerd via een signaal dat door de mobiele telefoon van de docent wordt uitgezonden. Het is niet nodig om je telefoon op tafel te laten liggen. Deze kan je opbergen.

Stap 4.  Aan het einde van de cursus meld je je via de app af.  

Stap 5.  De door jou behaalde punten voor NRVT en/of VastgoedCert worden automatisch geregistreerd wanneer je aan de vereisten hebt voldaan. Het kan circa 5 dagen duren voordat dit in het systeem zichtbaar is.

Stap 6.  Voor de zekerheid gebruiken we in het begin ook een handtekeningenlijst. Zorg ervoor dat je deze ook tekent. 

Dat is eens in de vijf jaar mogelijk. Als je in meerdere kamers staat ingeschreven kun je de pauzejaren verspreiden. Het pauzejaar mag alleen niet in het 5e jaar van de certificeringsperiode worden opgenomen.

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedCert. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

 Kamer WonenKamer Bedrijfsmatig Vastgoed
VastgoedCert12 PE-punten12 PE-punten

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedCert? Vraag dan hier vrijblijvend de REBS Permanente Educatie Service aan

Helaas kunnen wij niet voor je nagaan of jouw PE-uren goed zijn geregistreerd bij VastgoedCert. We verzoeken je daarom om dit zelf online te controleren.

Hoe kun je zien of je PE-punten voor VastgoedCert zijn bijgeschreven?
Wij registreren je PE-punten voor VastgoedCert. De Hercertificeringscursus is 6 weken na afloop zichtbaar op je persoonlijke pagina van VastgoedCert. Staat de cursus na die periode nog niet onder de button 'Afgeronde cursussen'? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Je certificaat bij VastgoedCert is 5 jaar geldig. Wanneer je certificaat is verlopen, ontvang je bericht van VastgoedCert over je nieuwe periode en dan val je onder de nieuwe VastgoedCert-regeling.

De stappen voor de nieuwe VastgoedCert-regeling:

Jaar 1:
In jaar 1 maak je via SVMNIVO een ‘niveaumeting theorie’.

Jaar 2:
Behaal je de ‘niveaumeting theorie’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 2 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 2 en 3.

Jaar 3:
In jaar 3 maak je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’.

Jaar 4:
Behaal je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 4 en 5 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 4 en 5.

Jaar 5:
Opvolgen van bindend studie advies indien van toepassing.
 

Met onze online Examentraining Niveaumeting Theorie VastgoedCert ga je goed voorbereid de kennisniveaumeting in en verhoog je sterk jouw slagingskans.

Hoe goed je kennis ook is: een kennisniveaumeting maken is net weer even wat anders. In de examentraining (3 uur) krijg je inzicht in de kennisniveaumeting en de belangrijkste toetstermen. Onze professional trainers bereiden je aan de hand van oefenvragen voor op de kennisniveaumeting. Zo fris je direct jouw kennis op. In de training kun je vragen stellen en krijg je meteen de beste tips en tricks.

Bekijk hier de examentraining.

Niveaumeting Theorie
In de niveaumeting worden de verplichte onderwerpen van de actualiteiten van de afgelopen vier jaar meegenomen. De niveaumeting Theorie in jaar één bestaat uit een Basismodule en een Specialisatie (BV, LV of Wonen).

De Basismodule bestaat uit drie onderdelen Bouwkunde (33%), Rechten (33%) en Financiën (33%). Onder Financiën vallen ook Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie. Voor deze drie basisonderdelen heeft men 75 minuten de tijd.

De Specialisatie bestaat uit de onderdelen Praktijkleer (50%) en Actualiteiten (50%). Hiervoor heeft men 45 minuten de tijd. Voor alle onderdelen afzonderlijk moet een voldoende niveau gescoord worden, waarbij de Specialisatie wordt gezien als één onderdeel.

Niveaumeting Vakvaardigheden
De niveaumeting Vakvaardigheden in jaar drie wordt nog verder uitgewerkt door VastgoedCert. Om alvast een idee te geven van de onderwerpen, denkt VastgoedCert aan het volgende:

 • Opdrachten uitvoeren in gesimuleerde praktijksituaties
 • Reageren op gesimuleerde praktijksituaties
 • Situatiebeoordelingstest
 • Beoordelingscriteria opgesteld door expertgroep (best practice).

De niveaumetingen focussen niet alleen op bestaande kennis en vaardigheden (basistheorie vastgoeddeskundige), maar ook op actuele ontwikkelingen op basis van de leerdoelen in de afgelopen vier jaar.

De niveaumeting mag je meerdere keren in het jaar herkansen. Het hoogste resultaat per onderdeel telt. Als het jaar om is, kun je niet meer herkansen.

Nee. Je kunt niet zakken. Wanneer je voor één of meerdere onderdelen niet voldoende resultaat behaald (<55%), dan krijg je hiervoor een Bindend StudieAdvies (BSA). Het is dan de bedoeling dat je voor de onderdelen waarop je niet een goed resultaat hebt behaald in 2021 en/of 2022 permanente educatie volgt.

Een module (Basis, Wonen, BV en/of LV) mag meerdere keren worden afgelegd. Het hoogste resultaat telt.

Niet op tijd? Dan schorst VastgoedCert je certificering. We adviseren je daarom de niveaumeting op tijd te maken. Wij helpen je per mail nog een keer herinneren aan het afleggen van je niveaumeting.

Je mag geen hulpmiddelen gebruiken bij de niveaumeting.

Direct nadat je niveaumeting hebt afgerond ontvang je van SVMNIVO de uitslag per e-mail.

Stap 1 
Heb je een account? Log dan in op jouw account bij SVMNIVO. Heb je nog geen account, dan kun je een account aanmaken.

Stap 2
Wanneer je bent ingelogd, klik dan onder het kopje 'examens' op 'inschrijven'.

Stap 3
Kies Real Estate Business School als opleider waar je de opleiding hebt gevolgd voor het afleggen van de niveaumeting.

Stap 4
Kies voor de examengroep 06.1 Niveaumeting Theorie Register Makelaar (vanaf 1 januari 2020).

Stap 5
Kies de niveaumeting die je gaat afleggen:

 SHAPE  \* MERGEFORMAT ​
Stap 6
Klik op voltooien en klaar.

De niveaumeting kun je afleggen op één van de volgende toetslocaties:

 • Almere
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Breda
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Groningen
 • Haarlem
 • Heerenveen
 • Horst-Seventum
 • Houten
 • Kerkrade
 • Leeuwarden
 • Nijmegen
 • Nieuwegein
 • Rotterdam
 • Tholen
 • Zaandam
 • Zoetermeer
 • Zwolle 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedPRO. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT, RICS en VastgoedCert. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Sorry, dit gaan we direct oplossen. Neem contact met ons op via:

Website  Contactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Dit verschilt per opleiding. Bij de permanente educatie opleidingen krijg je al jouw studiemateriaal 5 werkdagen voor aanvang digitaal toegestuurd, tenzij anders aangegeven.

 

Wat jammer dat je niet tevreden bent over jouw ervaring met REBS. We willen het graag voor je oplossen.

Een klacht kun je schriftelijk doorgeven aan onze klantenservice of in de evaluatie. Maak alsjeblieft duidelijk waarover de klacht gaat. Je ontvangt binnen 1 werkdag een ontvangstbevestiging. We zijn elke werkdag van 08.30 tot 17.30 uur bereikbaar.

Hoe gaat het verder? Jouw klacht wordt direct op dezelfde werkdag onderzocht. Binnen 2 werkdagen ontvang je van ons een schriftelijk antwoord.

Vind je dat zaken beter of anders kunnen? Of heb je een suggestie voor een interessante opleiding of inspirerende docent? Neem contact met ons op. We kijken graag met je mee.  

Uiteraard vinden we het leuk om te horen als je tevreden bent over onze opleidingen. Wil je een docent of medewerker een compliment geven? Dit kunnen wij voor je regelen. Stuur je compliment of suggestie via:

Website  Contactformulier
Bellen035 2400 252
ChattenChat live met ons
Maileninfo@rebs.nl

Wanneer je bij ons een opleiding volgt, wil je niet dat jouw gegevens worden misbruikt. Dat willen wij uiteraard ook niet. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.

We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om inschrijvingen zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel gegevens van je nodig.

We delen cookies uit wanneer je onze website Rebs.nl bezoekt. Dankzij cookies hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terugkomt. Bovendien kun je onze website beter gebruiken en kunnen wij klantvriendelijker werken. Wel willen we je melden dat we cookies ook gebruiken voor marketingdoeleinden. Wil je dit niet, dan staat het je vrij om cookies uit te schakelen. Houd er dan rekening mee dat de website niet optimaal werkt.

We hebben onze algemene voorwaarden in duidelijke taal opgeschreven, zodat iedereen ze kan begrijpen. Bekijk onze algemene voorwaarden hier

REBS voldoet aan alle eisen die een opdrachtgever en consument mag stellen aan een professionele organisatie. We beschikken over het keurmerk van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Bekijk hier de NRTO gedragscodes.

REBS maakt gebruik van een beveiligde internetbeveiliging, zodra je begint met het inschrijfproces. Anderen kunnen dan niet meekijken. Via SSL worden je transactiegegevens versleuteld over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het 'groene slotje' in je browser.

De virtual class volg je online via Microsoft teams. Speciaal voor de online opleidingen hebben wij professionele studio’s gemaakt. Met bijvoorbeeld goede techniek, goed geluid en een docent die staand presenteert om een beleving te creëren die in de buurt komt van een klassikale opleiding.

REBS kiest bij virtual classes voor maximaal 50 deelnemers per groep.

Je kunt de virtual class volgen via je computer en laptop. Belangrijk is dat je een camera, een microfoon en geluid hebt. Wij raden het af om een virtual class via een tablet te volgen.

 

De geadviseerde browsers voor het gebruik van Microsoft Teams:

• Mozilla Firefox

• Google Chrome

 

Let op! Een MacBook maakt gebruik van webbrowser Safari. Safari wordt niet ondersteund door Microsoft Teams. Bij de foutmelding wordt een link opgegeven, die je kunt kopiëren in Google Chrome of Mozilla Firefox. Zorg ervoor dat je beschikt over één van deze browsers.

Je ontvangt voor de start van de virtual class een handleiding voor Microsoft Teams. 

Hoe download ik MS Teams?
Je kunt Microsoft Teams downloaden op 2 manieren:

Hoe test ik mijn beeld en geluid?
Microsoft heeft een functie uitgebracht voor het testen van je beeld en geluid. Het is mogelijk een test call te doen waarbij je een test telefoongesprek doet. Hierbij bel je een bot en kan je testen of je instellingen voor je beeld en geluid goed zijn ingesteld.

Hoe kun je jouw beeld en geluid testen?
Wanneer je Microsoft Teams hebt geopend klik dan rechtsboven op jouw foto of initialen.

 • Klik vervolgens op ‘instellingen’.
 • Hierna kies je in de linker balk voor ‘apparaten’.
 • Klik op de knop ‘Testgesprek starten’. Vervolgens doe je een testgesprek om te kijken of alles goed werkt.

Hoe kan ik interactief deelnemen?
Zeker. Je kunt interactief deelnemen op de volgende manieren:

1. Camera in- of uitschakelen
Deze knop schakelt de camera in of uit. Het is de bedoeling dat de camera tijdens het plenaire gedeelte van de Microsoft Teams-vergadering uitstaat. Ga je naar een break-outroom zet dan je camera aan.

2. Microfoon dempen
In de pleanaire gedeelte van de opleiding is het de bedoeling dat iedereen zijn microfoon dempt. Als de docent aangeeft dat jij het woord krijgt, zet je jouw microfoon aan. Ga je naar een break-out room zet dan je microfoon weer aan voor maximale interactie.

3. Scherm delen
Tijdens het plenaire gedeelte kun jij je scherm niet delen. Zit je in een break-out room, dan is het wel mogelijk om je scherm te delen.

4. Opties
Onder ‘Opties’ staan meerdere mogelijkheden om tijdens de Microsoft Teams-vergadering te gebruiken. Mogelijk zijn niet alle onderdelen zichtbaar: dit ligt aan de Microsoft Teams-vergadering waaraan je deelneemt. Dit kun je doen:

 •  ‘Apparaatinstellingen weergeven’ Hier beheer je instellingen van bijvoorbeeld je microfoon en andere audioapparatuur.
 • ‘Volledig scherm openen’ Met deze knop kun je een volledig scherm weergeven.
 • ‘Achtergrondeffecten weergeven’ Met deze knop kun je de achtergrond van jouw webcam veranderen of vervagen.

5. Hand
Met een hand kun je de docent laten weten dat je een vraag hebt. Wacht tot je een sein krijgt van docent. Zet je microfoon aan en stel jouw vraag. Is jouw vraag beantwoord? Zet dan de hand en microfoon weer uit.

6. Gesprek weergeven of verbergen
De chat kun je gebruiken om vragen te stellen of om antwoorden te geven op vragen. Ook kun je zo makkelijk informatie delen met anderen.

7. Deelnemers weergeven of verbergen
Hiermee kun je alle deelnemers in jouw groep in beeld zien.

8. Ophangen
Met deze knop beëindig je de virtual class.

REBS maakt een video-opname van een virtual class om je PE-punten te registreren. Zo kunnen we zien of je de virtual class hebt gevolgd. Na afloop registreren wij de PE-punten voor je. Je hebt hier verder geen omkijken naar.

Vervelend. Zo kun je de technische problemen oplossen:

 • Druk op F5 om de pagina te verversen.
 • In je browser moet je toestemming geven om je audio en video te delen.
 • Heb je alle andere applicaties gesloten die een video of audioverbinding vragen? Bijv. Skype of je vorige online meeting.
 • Zit je op een beveiligde verbinding? Verbreek de verbinding en ververs de pagina (F5).
 • Lukt het niet? Sluit dan alle schermen af en open de link opnieuw (in Google Chrome of MozillaFirefox).
 • Zit je op een tablet? Pak liever een laptop of een pc.

Kom je er niet uit? Neem dan alsjeblieft contact met ons op via 035 - 2400 252.

Dit gaan we meteen voor je oplossen. Neem contact met ons op via:

Website  

Contactformulier

Bellen

035 2400 252

Chatten

Chat live met ons

Mailen

info@rebs.nl

DE REBS CAMPUS

Heeft u een vraag?