Klantenservice

Veelgestelde vragen

Alle onderwerpen op een rijtje waar we klanten vaak mee helpen.

Dit verschilt per opleiding. Mocht een bepaald opleidingsniveau of voorkennis nodig zijn, dan staat dit aangegeven bij de betreffende opleiding.

 1. Ga naar onze website www.rebs.nl.
 2. Klik op de button 'Alle opleidingen'. Je kunt links je voorkeuren aangeven voor wat betreft vakgebied, startdatum of plaats.
 3. Je vindt een programmabeschrijving van de opleiding die je interesse heeft, onder de button 'Bekijk'. Ook lees je hier beoordelingen van anderen.
 4. Schrijf je in via de button 'Schrijf je in voor deze opleiding'.
 5. Wil je de opleiding liever incompany (laten) volgen? Dat kan! Vraag een vrijblijvende offerte bij ons op

We houden graag rekening met jouw persoonlijke wensen. Volg je een speciaal dieet? Geef dit uiterlijk 2 werkdagen voor de start van de opleiding aan ons door via info@rebs.nl. Wij zorgen graag voor een smakelijk alternatief.

Hoe kleiner de groep, hoe beter je kunt netwerken en ervaringen kunt uitwisselen. Een kleinere groep betekent meer persoonlijke aandacht van je docent en een beter resultaat.

REBS kiest bij de reguliere opleidingen bewust voor maximaal 25 deelnemers per groep. Hierdoor stijgt het leereffect. Klanten ervaren dit als groot voordeel.

Zeker. In de reminder van deelname die je van ons ontvangt vind je een deelnemerslijst. Zo weet je wie er deelneemt aan jouw opleiding.

REBS is eerlijk over de kosten. Bij de meeste opleidingen zijn de deelnamekosten inclusief locatiekosten, catering en studiemateriaal. Geen bijkomende kosten, tenzij anders door ons aangegeven. 

REBS beschikt over verschillende erkenningen op het gebied van opleiden en kwaliteit. Zo zijn we erkend door het NRTO en CEDEO.

Het NRTO keurmerk staat voor kwaliteit en professionaliteit. Een NRTO-lid:

 • Is transparant
 • Is helder over de leeruitkomsten van opleidingen en trainingen
 • Meet de klanttevredenheid
 • Komt gemaakte afspraken na
 • Zet deskundige docenten, trainers en adviseurs in
 • Investeert in de deskundigheid van zijn personeel
 • Heeft zijn processen in orde
 • Streeft naar continu verbetering

Een Cedeo-erkenning betekent dat meer dan 80% van de klanten (zeer) tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en het opleidingsinstituut. Daar zijn we natuurlijk trots op!

Onze permanente opleidingen zijn geaccrediteerd door brancheorganisaties en kwaliteitsregisters als: NRVT, RICS, VastgoedCert en de NVR.

Na annulering krijg je binnen 7 werkdagen je geld teruggestort.  

Tot 5 werkdagen voor de startdatum kun je gratis een andere opleidingslocatie en/of data kiezen. Dit kan natuurlijk alleen als we alternatieve mogelijkheden voor je beschikbaar hebben.

Bij tussentijdse wijziging van meerdaagse klassikale opleidingen betaal je € 75 wijzigingskosten en bij online opleidingen € 25. Neem contact met ons op via info@rebs.nl

Je kunt elke opleiding altijd tot 14 dagen voor de startdatum gratis annuleren. Hierna ben je de totale deelnamekosten verschuldigd. Schrijf je je binnen 14 dagen voor aanvang van de opleiding in? Dan is gratis annuleren niet meer mogelijk.  

Wil je een opleiding annuleren? Neem contact met ons op.

 

Tot 5 werkdagen voor de startdatum kun je gratis een andere opleidingslocatie en/of data kiezen. Dit kan natuurlijk alleen als we alternatieve mogelijkheden voor je beschikbaar hebben.

Bij tussentijdse wijziging van meerdaagse klassikale opleidingen betaal je € 75 wijzigingskosten en bij online opleidingen € 25. 

Dat kan altijd! Stuur een e-mail naar debiteuren@rebs.nl. Dan ontvang je de factuur binnen 2 werkdagen digitaal. 

 

Dat is vervelend en lossen we graag op. Stuur alsjeblieft een e-mail naar debiteuren@rebs.nl met daarin je bedrijfsnaam en factuurnummer. We helpen je graag verder. 

Je kunt bij ons op 2 verschillende manieren betalen, namelijk:

Factuur op rekeningGratis
Via iDealGratis

Alle opleidingen kun je op factuur betalen. Wanneer je hebt gekozen voor betaling via factuur dien je deze te voldoen binnen 14 dagen na de factuurdatum. De digitale factuur ontvang je 14 werkdagen voor de start van je opleiding.

We verwelkomen je graag als onze deelnemer. Is je betaling via iDEAL mislukt? Check dan eerst of het geld is afgeschreven of niet. Is dit niet het geval? Dan kun je je direct opnieuw inschrijven. Is het geld wel van je bankrekening afgeschreven, maar heb je - binnen 1 werkdagen - nog geen bevestiging per e-mail ontvangen? Neem dan contact met ons op via de chat of via info@rebs.nl en geef transactienummer aan ons door. Dit staat altijd bij de afschrijving vermeld.  

Volg je bij ons jouw opleiding? Dan ontvang je een advies over de niveaumetingen en hoe dit precies werkt.

Wat is een BSA?    

Na het maken van de Niveaumeting krijg je van VastgoedCert een uitslag, namelijk: een bindend studieadvies (BSA). In dit bindend studieadvies (BSA) staat precies voor welke onderdelen je bent geslaagd en voor welke onderdelen je bent gezakt. Voor de onderdelen met een onvoldoende behoor je een cursus te volgen om je kennis te vergroten. Voor alle informatie over het bindend studieadvies (BSA) en de niveaumeting kun je terecht bij VastgoedCert.

Hoe kunnen wij je helpen?    

Wij kunnen je helpen met het slim behalen van jouw BSA. Zou je alsjeblieft jouw BSA naar ons willen mailen via info@rebs.nl? Op basis van jouw BSA kunnen wij zien voor welk onderdeel je een cursus behoort te volgen. Vervolgens maken wij speciaal voor jou een educatieplan op maat met daarin de beste mogelijkheden voor jouw BSA.

Heb je een BSA ontvangen voor één van de onderdelen van de Niveaumeting Theorie? Wij helpen je graag verder! Neem een kijkje op onze website bij de BSA opleidingen of stuur een mailtje met daarin jouw BSA naar info@rebs.nl.  

Op basis van jouw BSA kunnen wij zien voor welk onderdeel je een opleiding behoort te volgen. Vervolgens maken wij speciaal voor jou een educatieplan op maat met daarin de slimste mogelijkheden om jouw BSA te behalen. 

Een goede docent behoort verschillende kwaliteiten te hebben: vakinhoudelijk sterk, kennis over de business, oprecht betrokken en didactisch goed onderlegd. Niet iedereen beschikt over deze kwaliteiten. Bij REBS zorgen wij voor de beste professionals in de business. Zij hebben hun kennis en ervaring opgedaan bij gerenommeerde bedrijven en/of bijzondere prestaties geleverd.

Onze docenten ondersteunen de theorie met praktijkgerichte, actuele voorbeelden. Met extra focus op vernieuwing en inspiratie. Met hun empathisch vermogen en bijzondere aandacht voor jouw specifieke case bieden zij handvatten om de opgedane kennis direct toe te passen. Bekijk hier al onze docenten.

We selecteren streng en werken alleen met communicatieve, gedreven en vooruitstrevende docenten. Het kan voorkomen dat je desondanks niet tevreden bent over jouw docent. Neem in dat geval contact met ons op. We nemen direct maatregelen.

Erg leuk dat je een gratis adviesgesprek wilt. Dat doen we natuurlijk graag. Wij zijn erg benieuwd naar jullie bedrijf en jouw wensen én doelen. Vraag makkelijk online een gratis adviesgesprek aan via https://www.rebs.nl/gratis-adviesgesprek.  

We bedanken jou voor het mogen uitbrengen van een offerte. Je kunt makkelijk online een offerte opvragen via: https://www.rebs.nl/incompany-aanvragen. Na je aanvraag neemt een REBS adviseur contact op om je wensen te bespreken. Hierna ontvang je zo snel mogelijk een offerte. 

 

Zeer zeker. De REBS adviseurs ontwikkelen al meer dan 20 jaar voor en met onze klanten unieke op maat gesneden leertrajecten. Met de beste docenten en nieuwste leermethodes. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te ontdekken.

REBS kan alle opleidingen incompany verzorgen. Je kunt altijd contact met ons opnemen voor gericht advies en een vrijblijvende offerte.

Via de webpagina van de opleiding kun je binnen 1 minuut meerdere personen inschrijven voor dezelfde opleiding. Er zijn nog andere manieren om je collega's in te schrijven. Dit kun je doen via de chat, telefonisch via 035 – 2400 252 of stuur een mailtje naar inschrijven@rebs.nl.  

Heb je jezelf al ingeschreven, maar wil je nu meerdere personen inschrijven voor dezelfde opleiding? Geen probleem. Wij verwelkomen je collega's graag. 

 

Leuk dat jij een REBS opleiding gaat volgen! Schrijf je eenvoudig in via de website of via de live chat. Inschrijven via de live chat? Dan hebben wij de volgende gegevens van je nodig om je inschrijving soepel te kunnen verwerken:

 • Naam
 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • Emailadres
 • Naam van jouw opleiding
 • Opleidingsdata
 • Opleidingslocatie (bij klassikaal)
 • Geboortedatum
 • Je RT-nummer en/of V-nummer (alleen bij permanente educatie opleidingen NRVT en VastgoedCert)

Wil je weten of er nog plaats is bij de door jouw gewenste opleiding? Neem dan gerust contact met ons op. We vertellen je graag of er nog voldoende plaats beschikbaar is. Mocht dit niet het geval zijn, dan bieden we je alternatieve mogelijkheden aan.

Misschien zit de bevestiging in je spambox? Neem contact met ons op via info@rebs.nl en je ontvangt van ons zo snel mogelijk een bevestiging op het door jou opgegeven e-mailadres.  

 

Je kunt uiteraard een vrijblijvende optie nemen. Neem contact met ons op via info@rebs.nl en we vertellen je direct hoe lang je optie geldig is.

 

Leuk dat jij een REBS opleiding gaat volgen! Last minute inschrijven kun je tot 2 werkdagen voor de start. Schrijf je eenvoudig in via de website of via de live chat. Inschrijven via live chat? Dan hebben wij de volgende gegevens van je nodig om je inschrijving soepel te kunnen verwerken:

 • Naam
 • Bedrijfsnaam
 • Adres
 • Emailadres
 • Naam van jouw opleiding
 • Opleidingsdata
 • Opleidingslocatie (bij klassikaal)
 • Geboortedatum
 • Je RT-nummer en/of V-nummer (alleen bij permanente educatie opleidingen NRVT en VastgoedCert)

 

 

We helpen je graag herinneren aan jouw opleiding. 5 werkdagen voor aanvang ontvang je een reminder per e-mail. Hierin vind je alle informatie over jouw opleiding. Bij meerdaagse opleidingen ontvang je voor elke dag een reminder.

Na inschrijving ontvang je altijd een voorlopige bevestiging per e-mail. Je krijgt de definitieve bevestiging als jouw opleiding ook definitief doorgaat. 

Mocht de opleiding nog niet definitief zijn, dan ontvang je een voorlopige bevestiging. Uiterlijk 14 dagen voor aanvang sturen wij je de definitieve bevestiging met alle informatie over jouw opleiding. 

 

Mocht jouw opleiding onverhoopt niet doorgaan, dan bieden we je direct alternatieve mogelijkheden. 

Nee, dat doen we niet. Zodra we de beoordelingen op obsceniteiten hebben gecontroleerd, worden ze geplaatst zoals ze zijn geschreven, of ze nu positief of negatief zijn.

Wij vinden het fijn als je een beoordeling wilt geven over onze opleidingen. Dit helpt ook anderen de juiste keuze te maken.

 1. Ga naar de website www.rebs.nl.
 2. Klik op de button 'Opleidingen'. Kies de opleiding waarover je een beoordeling wilt geven.
 3. Bij de opleiding vind je de button 'Bekijk'. Klik hierop.
 4. Onder de button 'Beoordelingen' kun je jouw ervaringen delen. Je geeft je bedrijfsnaam (verplicht), naam en e-mailadres op. Vervolgens kun je een cijfer geven, aangeven of je de opleiding zou aanbevelen en je beoordeling toelichten.
 5. Vervolgens klik je op 'Plaats mijn beoordeling'.

Zodra je de beoordeling hebt verstuurd, is het niet meer mogelijk om deze te bewerken.

Nee. Alle beoordelingen zijn geschreven door deelnemers van wie zeker is dat ze de opleiding hebben gevolgd.

Iedereen die via REBS een opleiding volgt, wordt na afronding uitgenodigd om een digitale beoordeling te schrijven.

Adres REBS Campus  
Larenseweg 32 A-3
1221 CN Hilversum
  
   
Klantenservice  
Telefonisch bereikbaar (maandag t/m vrijdag: 09.00 – 14.00)0352400252 
   
We zijn gesloten op de volgende dagen  
7 aprilGoede vrijdag 
10 april2de Paasdag 
27 aprilKoningsdag 
18 meiHemelvaartsdag 
29 mei2e pinksterdag 
Maandag 25 december t/m maandag 1 januariKerstvakantie 

Een lekkere, gezonde lunch doet het goed bij onze deelnemers. En terecht, want tijdens een dag zweten tijdens je training of opleiding, heb je alle energie hard nodig. En niet alleen tussen 12 en 2, maar ook ’s ochtends, ’s middags en ‘s avonds. Om deze reden stellen onze deelnemers – en wij dus ook – hoge eisen aan de catering en checken we de kwaliteit ervan voortdurend. 

REBS verzorgt opleidingen door het hele land. Je hoeft daarom bij ons nooit lang te reizen. Vind jouw opleiding. Wil je ontzorgt worden bij het regelen van de permanente educatie voor NRVT en VastgoedCert? Kies dan voor het gemak van onze Permanente Educatie Service

Je ontvangt een deelnamebevestiging per e-mail. Hierin staat ook het adres van de locatie.

REBS verrast graag met nieuwe en bijzondere locaties. Een toplocatie inspireert en motiveert. Het maakt je leerdag compleet! Bij ons volg je opleidingen in bijzondere vastgoedprojecten, jachthavens, watertorens, musea of kastelen. Alleen als het echt niet anders kan, volg je de opleiding in een hotel.

Verder letten wij bij de keuze op fris, gezellig en sfeervol. Bovendien houden deelnemers van veel glas en een comfortabel klimaat, met de juiste temperatuur en luchtvochtigheid. Verder moeten stoelen en tafels comfortabel zijn en komt de grootte van de ruimte overeen met de omvang van de groep.

Elke locatie moet goed bereikbaar zijn. Daarom selecteren we op ligging en aanwezigheid van parkeergelegenheid. Bovendien moet de locatie vanzelfsprekend makkelijk te vinden zijn. We proberen waar mogelijk ook rekening te houden met goede bereikbaarheid met het OV. 

Je volgt 2 dagen Hercertificering. Je kunt 1 dag hiervan bij ons volgen en 1 dag verplicht via SVMNIVO. Wij hebben een speciaal KRMT-pakket ontworpen. Dit pakket vind je op onze website. 

Volg je bij REBS je opleiding, dan hebben wij alleen jouw KRMT-nummer nodig en verwerken wij jouw gevolgde opleidingsdag via de app Bijzijn. Voorheen ging dit via een toestemmingsverklaringsformulier, maar dit is vanaf 2023 niet meer nodig. 

Dat kan! Wij doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Nee, je hebt geen bewijs van deelname nodig.

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn NRVT'. Volg dit handige stappenplan:

 1. Log in op je persoonlijke pagina bij het NRVT.
 2. Click op de button 'registreer cursussen/activiteiten' onder de kop registraties
 3. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

 

Wij geven jouw gevolgde opleidingsdagen door via de app Bijzijn. Hierna verwerkt het NRVT de gevolgde opleidingsdagen in jouw PE-puntenoverzicht. Het PE-puntenoverzicht kun je vinden op jouw persoonlijke pagina bij het NRVT.

Als je gedurende het jaar lid bent geworden van het NRVT, dan hoef je niet al je PE-punten te behalen. Neem contact op met PE-registratie@nrvt.nl voor het aantal te behalen PE-punten. Hierna horen wij natuurlijk graag via info@rebs.nl hoeveel PE-punten je behoort te behalen dit jaar.

Van het NRVT krijg je de gelegenheid om PE-punten in te halen. Kom je nog PE-punten tekort? Stuur alsjeblieft een printscreen van je totaalsaldo van jouw PE-puntenoverzicht en een printscreen van je gevolgde cursussen naar info@rebs.nl.

Ja, je mag maximaal 6 te veel behaalde facultatieve PE-punten meenemen naar volgend jaar. Maar alleen als je ook in dit jaar minimaal 3 facultatieve PE-punten behaald. 

 

Dat is helaas niet mogelijk. Volgens het NRVT behoor je jaarlijks je educatie te volgen.  

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

Dat is vervelend. We gaan het voor je oplossen. Vertel ons om welke opleiding en welke datums het gaat en welke PE-punten je mist. Dan nemen we namens jou contact op met het NRVT om te zorgen dat je PE-puntenoverzicht wordt bijgewerkt. 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor RICS. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn VastgoedCert'. Volg dit handige stappenplan:

 1. Log hier in op je persoonlijke pagina bij VastgoedCert.
 2. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

Behoor je nog te voldoen aan je PE-punten? Laat ons het werk voor je doen. Met de REBS Permanente Educatie Service ontzorgen we jou bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en VastgoedCert.

Dit doen we met een educatieplan op maat. Volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen.

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

Wij geven jouw gevolgde opleidingsdagen door via de app Bijzijn. Hierna verwerkt VastgoedCert de gevolgde opleidingsdagen in jouw PE-puntenoverzicht. Het PE-puntenoverzicht kun je vinden op jouw persoonlijke pagina bij VastgoedCert.

Dat is eens in de vijf jaar mogelijk. Als je in meerdere kamers staat ingeschreven kun je de pauzejaren verspreiden. Het pauzejaar mag alleen niet in het 5e jaar van de certificeringsperiode worden opgenomen.

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? We helpen je graag.

Dat kan! Wij doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedCert. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend online de Permanente Educatie Service aan

Helaas kunnen wij niet voor je nagaan of jouw PE-punten goed zijn geregistreerd bij VastgoedCert. We verzoeken je daarom om dit zelf online te controleren op jouw persoonlijke pagina bij VastgoedCert.

Je certificaat bij VastgoedCert is 5 jaar geldig. Wanneer je certificaat is verlopen, ontvang je bericht van VastgoedCert over je nieuwe periode en dan val je onder de nieuwe VastgoedCert-regeling.

Zo werkt de nieuwe VastgoedCert-regeling.

Jaar 1
In jaar 1 maak je via SVMNIVO een ‘niveaumeting theorie’.

Jaar 2
Behaal je de ‘niveaumeting theorie’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 2 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 2 en 3.

Jaar 3
In jaar 3 maak je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’.

Jaar 4
Behaal je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 4 en 5 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 4 en 5.

Jaar 5
Alleen bij een Bindend studieadvies (BSA) volg je dan cursussen.

Niveaumeting Theorie

Met onze online Examentraining Niveaumeting Theorie VastgoedCert ga je goed voorbereid de kennisniveaumeting in en verhoog je sterk jouw slagingskans.

Hoe goed je kennis ook is: een kennisniveaumeting maken is net weer even wat anders. In de examentraining (3 uur) krijg je inzicht in de kennisniveaumeting en de belangrijkste toetstermen. Onze professional trainers bereiden je aan de hand van oefenvragen voor op de kennisniveaumeting. Zo fris je direct jouw kennis op. In de training kun je vragen stellen en krijg je meteen de beste tips en tricks.

Bekijk hier de examentraining

Niveaumeting Vakvaardigheden

Via de website van SVMNIVO is het mogelijk om een demotoets te maken.

De demotoets kun je vinden via: bekijk demotoets

Niveaumeting Theorie
In de niveaumeting worden de verplichte onderwerpen van de actualiteiten van de afgelopen vier jaar meegenomen. De niveaumeting Theorie in jaar één bestaat uit een Basismodule en een Specialisatie (BV, LV of Wonen).

De Basismodule bestaat uit drie onderdelen Bouwkunde (33%), Rechten (33%) en Financiën (33%). Onder Financiën vallen ook Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie. Voor deze drie basisonderdelen heeft men 75 minuten de tijd.

De Specialisatie bestaat uit de onderdelen Praktijkleer (50%) en Actualiteiten (50%). Hiervoor heeft men 45 minuten de tijd. Voor alle onderdelen afzonderlijk moet een voldoende niveau gescoord worden, waarbij de Specialisatie wordt gezien als één onderdeel.

Niveaumeting Vakvaardigheden
De niveaumeting Vakvaardigheden in jaar 3 bestaat uit twee onderdelen: praktische vaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden.

Praktische vaardigheden
Dit onderdeel bestaat uit een praktijkopdracht waarin gevraagd wordt (afhankelijk van de betreffende Werkkamer) om een Verkoopprijsindicatie (VPI) dan wel een Broker’s Opinion of Value (BOV) te maken (inclusief marketingplan).

Sociaal-emotionele vaardigheden
Het gaat in dit onderdeel om de ‘best practice’ waarbij gezocht wordt naar het antwoord dat het beste past en daarmee het meest effectief is in de gegeven situatie. Dit wordt op 2 verschillende manieren getoetst:

 • Situatiebeoordelingstest: meest passende reactie/handelingswijze kiezen in de gegeven praktijksituaties
 • Gesprekssimulatie: het voeren van een gesprek met een digitale gesprekspartner

De Niveaumeting Vakvaardigheden levert twee toetsresultaten op, één voor het onderdeel praktische vaardigheden en één voor het onderdeel sociaal-emotionele vaardigheden. Sta je bij meerdere kamers ingeschreven? Dan moet je voor elke kamer de niveaumeting afleggen.

Leerresultaten en Toetstermen
De Leerresultaten en Toetstermen van de Niveaumeting Vakvaardigheden kun je hier terugvinden.

De niveaumeting mag je meerdere keren in het jaar herkansen. Het hoogste resultaat per onderdeel telt. Als het jaar om is, kun je niet meer herkansen.

Nee. Je kunt niet zakken. Wanneer je voor één of meerdere onderdelen niet voldoende resultaat behaald (<55%), dan krijg je hiervoor een bindend studieadvies (BSA).

Niet op tijd? Dan schorst VastgoedCert je certificering. We adviseren je daarom de niveaumeting op tijd te maken. Wij helpen je per mail nog een keer herinneren aan het afleggen van je niveaumeting.

Je mag geen hulpmiddelen gebruiken bij de niveaumeting.

Niveaumeting Theorie

Stap 1 
Heb je een account? Log dan in op jouw account bij SVMNIVO. Heb je nog geen account, dan kun je een account aanmaken.

Stap 2
Wanneer je bent ingelogd, klik dan onder het kopje 'examens' op 'inschrijven'.

Stap 3
Kies Real Estate Business School als opleider waar je de opleiding hebt gevolgd voor het afleggen van de niveaumeting.

Stap 4
Kies voor de examengroep 06.1 Niveaumeting Theorie Register Makelaar (vanaf 1 januari 2020).

Stap 5
Kies de niveaumeting die je gaat afleggen:

 
Stap 6
Klik op voltooien en klaar.

 

Niveaumeting Vakvaardigheden

Stap 1 
Ga naar www.svmnivo.nl

Stap 2 
Klik op Examen boeken en kies de optie ‘Niveaumeting Vakvaardigheden’ voor de kamer waar je staat ingeschreven. Ben je ingeschreven bij meerdere kamers? Dan moet je voor elke kamer een apart examen boeken.

Stap 3 
Kies ‘Examen boeken’.

Stap 4 
Selecteer REBS Real Estate Business School als opleider en vervolg de stappen om de datum, tijdstip en locatie te selecteren en af te rekenen. Klik op voltooien en klaar.

Direct nadat je niveaumeting hebt afgerond ontvang je van SVMNIVO de uitslag per e-mail.

De niveaumeting kun je afleggen op één van de volgende toetslocaties:

 • Almere
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Breda
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Groningen
 • Haarlem
 • Heerenveen
 • Horst-Seventum
 • Houten
 • Kerkrade
 • Leeuwarden
 • Nijmegen
 • Nieuwegein
 • Rotterdam
 • Tholen
 • Zaandam
 • Zoetermeer
 • Zwolle 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedPRO. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

Vraag hier gratis en vrijblijvend online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De REBS Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT, RICS en VastgoedCert. Van Wonen en Bedrijfsmatig Vastgoed tot Landelijk Vastgoed. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, hoe je de opleiding wilt volgen en wanneer. Dat is alles. Binnen 3  werkdagen ontvang je een educatieplan op maat – volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen - in je mailbox. Gratis en vrijblijvend. Makkelijker kan niet.

De voordelen op een rijtje

 • Kies voor een persoonlijke leerervaring
 • Leer alléén van de beste experts
 • Volg je opleiding klassikaal, online of blended
 • Korting bij 3+ inschrijvingen
 • Wijzig gratis je deelname voor maximale flexibiliteit
 • Betaal in termijnen
 • Verzeker je van de REBS-Service

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

STAP staat voor ‘Stimulering Arbeidsmarkt Positie’. Met deze subsidie wil de overheid scholing toegankelijker maken en iedereen de kans geven om zichzelf te ontwikkelen en aantrekkelijk te blijven voor de arbeidsmarkt. Het kabinet stelt jaarlijks 200 miljoen euro beschikbaar, waarmee naar schatting ruim 200.000 mensen (een deel van) hun opleiding kunnen betalen. Elk jaar kun je met het STAP-budget tot € 1.000 aan subsidie ontvangen voor een opleiding of training. Dit bedrag is een gift van de overheid en hoef je dus bij een goede afronding van jouw opleiding of training niet terug te betalen. 

Het STAP-budget is voor werkenden (werknemers, ondernemers en zzp’ers) en werkzoekenden die zich willen ontwikkelen om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Het STAP-budget kan ook worden ingezet voor bijscholing of omscholing. 

 • Je bent tussen de 18 jaar en de pensioengerechtigde leeftijd. 
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of hebt momenteel geen werk. 

 • Je ontvangt op het moment van de aanvraag geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen. Je kunt STAP wel combineren met LLLK. 

 • Je scholing start minimaal 4 weken nadat je STAP-budget hebt aangevraagd bij het UWV.

 • Je hebt dit jaar nog niet eerder het STAP-budget toegekend gekregen. 

Je ontvangt je STAP-aanmeldbewijs nadat je je hebt ingeschreven voor een opleiding of training. 

Jaarlijks zijn er 6 tijdvakken waarbinnen het STAP-budget kan worden aangevraagd. Dit jaar zijn dit er 5 tijdvakken. Het beschikbare budget voor het hele jaar wordt verdeeld over deze vakken.  

Iedere twee maanden is er een nieuwe aanvraagmogelijkheid. Is er geen STAP-budget meer beschikbaar in het tijdvak waarvoor je aanvraagt? Dan kun je een nieuwe aanvraag doen in het volgende aanvraagtijdvak. Houd daarbij wel rekening met de startdatum van je opleiding. 

Bekijk hier de laatste informatie over de tijdvakken.

Je hebt het STAP-aanmeldbewijs nodig. Je ontvangt die na inschrijving voor een opleiding of training. Ook heb je DigiD nodig, waarmee je inlogt op het STAP-portaal van UWV. 

Stap 1. Kies je opleiding of training en schrijf je in 

In het inschrijfproces vink je STAP-budget aan.

Stap 2. Ontvangst van het STAP-aanmeldbewijs. 

Als je aan alle voorwaarden voldoet ontvang je van ons het STAP-aanmeldbewijs, deze heb je nodig voor je STAP-aanvraag bij UWV. Zorg ervoor dat je je op tijd inschrijft, zodat je op tijd je STAP-aanmeldbewijs ontvangt om je STAP-budget aan te vragen. 

Stap 3. Vraag het STAP-budget aan bij UWV 

Ga naar het STAP-portaal van UWV, log in met je DigiD en vraag het STAP-budget aan. Let op: je hebt je eerst dus ingeschreven bij een opleiding. Je ontvangt van het UWV bericht als het STAP-budget is toegekend. 

Stap 4. REBS verrekent het STAP-budget 

REBS ontvangt het STAP-budget en verrekent dit met de opleidingskosten. 

UWV laat binnen maximaal 4 weken weten of het STAP-budget is toegekend, maar het streven is dit binnen enkele werkdagen te doen. Het STAP-budget moet zijn toegekend voordat de opleiding start, dus houd hier rekening mee. 

Schrijf je eerst in voor een opleiding. Je ontvangt van ons vervolgens het STAP-aanmeldbewijs. Je vraagt hierna het STAP-budget aan via het STAP-portaal van UWV door in te loggen met je DigiD. Let op: het aanvragen van het STAP-budget kan dus alleen op het moment dat je je al hebt ingeschreven voor een opleiding. 

Dat is mooi nieuws! Je volgt nu kosteloos een opleiding. Het STAP-budget wordt rechtstreeks aan REBS verleend. Is er sprake van een opleiding die meer kost dan €1.000? Dan ontvang je van ons een factuur met het resterende bedrag. 

Dat is jammer! Je kunt proberen om een nieuwe aanvraag te doen in het volgende tijdvak. Neem voor advies contact met ons op.

Je ontvangt dan van een REBS een factuur met het resterende bedrag. Dit ontvang je als de STAP-aanvraag is goedgekeurd door het UWV.

In de reminder - die je 5 werkdagen voor de opleidingsdag via de e-mail ontvangt - zit een link naar het studiemateriaal. Het kan soms voorkomen dat een reminder in je spambox terechtkomt, controleer daarom alsjeblieft eerst je spambox. Kom je er niet uit? Neem contact met ons op via info@rebs.nl.

Dit verschilt per opleiding. Bij de permanente educatie opleidingen krijg je het studiemateriaal 5 werkdagen voor aanvang digitaal toegestuurd in de reminder. In de reminder vind je een link naar het studiemateriaal. 

 

 

Wat jammer dat je niet tevreden bent over jouw ervaring met REBS. We willen het graag voor je oplossen.

Een klacht kun je schriftelijk doorgeven aan onze klantenservice via info@rebs.nl of in de evaluatie. Maak alsjeblieft goed duidelijk waarover de klacht gaat. Je ontvangt binnen 1 werkdag een ontvangstbevestiging. 

Hoe gaat het verder? Jouw klacht wordt direct op dezelfde werkdag onderzocht. Binnen 4 werkdagen ontvang je van ons een schriftelijk antwoord. Als dit onverhoopt niet mogelijk is binnen 4 werkdagen, dan ontvang je van ons per e-mail een bericht waarom dit niet mogelijk is en wanneer je wel een antwoord kunt verwachten.

Meer informatie over de klachtenprocedure lees je in onze algemene voorwaarden.

Vind je dat zaken beter of anders kunnen? Of heb je een suggestie voor een interessante opleiding of inspirerende docent? Neem contact met ons op. We kijken graag met je mee.  

Uiteraard vinden we het leuk om te horen als je tevreden bent over onze opleidingen. Wil je een docent of medewerker een compliment geven? Dit kunnen wij voor je regelen. Stuur je compliment of suggestie via:

Website  Contactformulier
Bellen035 2400 252
Maileninfo@rebs.nl

Wanneer je bij ons een opleiding volgt, wil je niet dat jouw gegevens worden misbruikt. Dat willen wij uiteraard ook niet. Daarom doen we er alles aan om jouw privé-gegevens ook echt privé te houden.

We geven je informatie niet door aan derden voor commerciële doeleinden. Om inschrijvingen zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen, hebben we wel gegevens van je nodig.

We delen cookies uit wanneer je onze website Rebs.nl bezoekt. Dankzij cookies hoef je niet steeds dezelfde informatie in te voeren of te downloaden wanneer je bij ons terugkomt. Bovendien kun je onze website beter gebruiken en kunnen wij klantvriendelijker werken. Wel willen we je melden dat we cookies ook gebruiken voor marketingdoeleinden. Wil je dit niet, dan staat het je vrij om cookies uit te schakelen. Houd er dan rekening mee dat de website niet optimaal werkt.

We hebben onze algemene voorwaarden in duidelijke taal opgeschreven, zodat iedereen ze kan begrijpen. Bekijk onze algemene voorwaarden hier

REBS voldoet aan alle eisen die een opdrachtgever en consument mag stellen aan een professionele organisatie. We beschikken over het keurmerk van de NRTO, de brancheorganisatie van onderwijs-, opleidings- en trainingsaanbieders. Bekijk hier de NRTO gedragscodes.

REBS maakt gebruik van een beveiligde internetbeveiliging, zodra je begint met het inschrijfproces. Anderen kunnen dan niet meekijken. Via SSL worden je transactiegegevens versleuteld over internet verstuurd. Om met SSL te betalen heb je geen speciale software nodig. Je herkent een veilige SSL-verbinding aan het 'groene slotje' in je browser.

De virtual class volg je online via Microsoft teams. Speciaal voor de online opleidingen hebben wij professionele studio’s gemaakt. Met bijvoorbeeld goede techniek, goed geluid en een docent die staand presenteert om een beleving te creëren die in de buurt komt van een klassikale opleiding.

Je kunt de virtual class volgen via je computer en laptop. Belangrijk is dat je een camera, een microfoon en geluid hebt. Wij raden het af om een virtual class via een tablet te volgen. De geadviseerde browsers voor het gebruik van Microsoft Teams:

• Mozilla Firefox

• Google Chrome

Je krijgt van ons na je inschrijving een handig stappenplan over hoe je onze virtual classes kunt volgen via MS Teams.

Je ontvangt voor de start van de virtual class een handleiding voor Microsoft Teams. 

Hoe download ik MS Teams?
Je kunt Microsoft Teams downloaden op 2 manieren:

Hoe test ik mijn beeld en geluid?
Microsoft heeft een functie uitgebracht voor het testen van je beeld en geluid. Het is mogelijk een test call te doen waarbij je een test telefoongesprek doet. Hierbij bel je een bot en kan je testen of je instellingen voor je beeld en geluid goed zijn ingesteld.

Hoe kun je jouw beeld en geluid testen?
Wanneer je Microsoft Teams hebt geopend klik dan rechtsboven op jouw foto of initialen.

 • Klik vervolgens op ‘instellingen’.
 • Hierna kies je in de linker balk voor ‘apparaten’.
 • Klik op de knop ‘Testgesprek starten’. Vervolgens doe je een testgesprek om te kijken of alles goed werkt.

Hoe kan ik interactief deelnemen?
Zeker. Je kunt interactief deelnemen op de volgende manieren:

1. Camera in- of uitschakelen
Deze knop schakelt de camera in of uit. Het is de bedoeling dat de camera tijdens het plenaire gedeelte van de Microsoft Teams-vergadering uitstaat. Ga je naar een break-outroom zet dan je camera aan.

2. Microfoon dempen
In de pleanaire gedeelte van de opleiding is het de bedoeling dat iedereen zijn microfoon dempt. Als de docent aangeeft dat jij het woord krijgt, zet je jouw microfoon aan. Ga je naar een break-out room zet dan je microfoon weer aan voor maximale interactie.

3. Scherm delen
Tijdens het plenaire gedeelte kun jij je scherm niet delen. Zit je in een break-out room, dan is het wel mogelijk om je scherm te delen.

4. Opties
Onder ‘Opties’ staan meerdere mogelijkheden om tijdens de Microsoft Teams-vergadering te gebruiken. Mogelijk zijn niet alle onderdelen zichtbaar: dit ligt aan de Microsoft Teams-vergadering waaraan je deelneemt. Dit kun je doen:

 •  ‘Apparaatinstellingen weergeven’ Hier beheer je instellingen van bijvoorbeeld je microfoon en andere audioapparatuur.
 • ‘Volledig scherm openen’ Met deze knop kun je een volledig scherm weergeven.
 • ‘Achtergrondeffecten weergeven’ Met deze knop kun je de achtergrond van jouw webcam veranderen of vervagen.

5. Hand
Met een hand kun je de docent laten weten dat je een vraag hebt. Wacht tot je een sein krijgt van docent. Zet je microfoon aan en stel jouw vraag. Is jouw vraag beantwoord? Zet dan de hand en microfoon weer uit.

6. Gesprek weergeven of verbergen
De chat kun je gebruiken om vragen te stellen of om antwoorden te geven op vragen. Ook kun je zo makkelijk informatie delen met anderen.

7. Deelnemers weergeven of verbergen
Hiermee kun je alle deelnemers in jouw groep in beeld zien.

8. Ophangen
Met deze knop beëindig je de virtual class.

REBS maakt een video-opname van een virtual class om je PE-punten te registreren. Zo kunnen we zien of je de virtual class hebt gevolgd. Na afloop registreren wij de PE-punten voor je. Je hebt hier verder geen omkijken naar.

Zo kun je de technische problemen oplossen:

 • Ons advies: download gratis de app van MS Teams. Wil je de app niet downloaden? Gebruik dan alleen browsers: Google Chrome of Mozilla Firefox.
 • Kan je niet inloggen? Start MS Teams opnieuw op. Werkt dit niet? Start dan je pc of laptop opnieuw op.
 • In je browser moet je toestemming geven om je audio en video te delen.
 • Heb je alle andere applicaties gesloten die een video of audioverbinding vragen? Bijv. Skype of je vorige online meeting.
 • Zit je op een beveiligde verbinding? Verbreek de verbinding en ververs de pagina (F5).
 • Zit je op een tablet? Gebruik een laptop of een pc.

Kom je er niet uit? In de reminder van deelname die je van ons hebt ontvangen zit een handleiding over MS Teams.

Heb je slecht beeld? Dit komt helaas door je eigen internetverbinding.

 

 

In de reminder - die je 5 werkdagen voor de opleidingsdag via de e-mail ontvangt - zit een link naar de virtual class via MS Teams. Het kan soms voorkomen dat een reminder in je spambox terechtkomt. Tip: check je spambox en voor elke opleidingsdag ontvang je een aparte reminder. Check goed of je de juiste reminder te pakken hebt voor de opleidingsdag die je gaat volgen. Dit zie je aan de opleidingsthema's in de reminder,

DE REBS CAMPUS

Heeft u een vraag?