Bart Mols

8,4

Gemiddelde beoordeling

22

Lessen gegeven

Mijn vader was woningmakelaar met een bescheiden eigen kantoor en daardoor had ik al jong een beeld van het speelveld. Met consumentenvraagstukken (lees: emoties) heb ik niet zo veel. Liever benader ik de facetten van vastgoed: rationeel. Dat betekent onder andere ook nadenken over financiën, sociale- en geografische aspecten en bewegingen in de markt van vandaag en morgen.

Mijn eerste echte baan in 1996 was bedrijfsmakelaar bij een relatief groot kantoor in Eindhoven. Mijn werkgebied werd steeds groter en voor taxaties werd vrijwel het hele marktgebied onder de rivieren bekend terrein. Bij het kantoor RSP-makelaars in Den Bosch werd steeds meer mijn interesse voor winkelpanden gewekt. Door mijn contacten kwam ik in gesprek met de winkelafdeling van DTZ Zadelhoff, toen nog gevestigd in Utrecht. Mijn werkgebied werd heel Nederland en het fascineerde me om te zien hoe vaak er parallellen getrokken konden worden tussen plaatsen, terwijl die ver uit elkaar lagen.

In 2008 begon ik met 3 partners een eigen kantoor, namelijk: LMBS Retail. Dit kantoor vestigden we in Utrecht en we bedienden vanuit één centrale plaats heel Nederland. Opdrachtgevers waren zowel huurders als verhuurders, vooral landelijk spelers. In 2015 bestond ons kantoor uit 13 mensen en op enig moment raakten we in gesprek met onze oud-collega’s van DTZ. Onze manier van werken en de positie op de markt sprak aan. Hierdoor werd de vraag gesteld of we terug zouden willen komen om de afdeling retail uit te bouwen. Wat toen nog niet te voorzien was, was de overname van DTZ door Cushman&Wakefield, nauwelijks een jaar later.

Deze organisatie had al een sterke positie op de retailmarkt en hier viel voor mij niet veel toe te voegen. Tegelijkertijd merkte ik ook dat een ‘corporate’ bedrijf mij niet zo ligt. Met wederzijds respect zijn we uit elkaar gegaan en met oud LMBS-partner Esther Schmidt, maken we in 2018 een nieuwe start met Pact Retail.

In het kort

  • Oprichter en directeur van Pact Retail
  • Voormalig oprichter en directeur van LMBS Retail
  • Schrijver hoofdstuk ‘Huuraanpassing’ studieboek Taxatieleer
  • Lid paneldiscussies: ‘Retailagenda’, Nieuwe taxatierichtlijnen en Praktijktoetsen SVMNIVO
  • Lid tuchtcommissie NRVT
  • Lid commissie NRVT

Deze docent heeft nog geen artikelen geplaatst.

Er zijn nog geen opleidingen van deze docent.