Eelco Horstman

Als taxateur taxeer ik hoofdzakelijk woningcomplexen in verhuurde staat, in opdracht van woningbouwcorporaties. Dat klinkt eentonig, maar dat is het niet. Woningbouwcorporaties bezitten, naast woningen, ook grote hoeveelheden ander vastgoed. Denk aan winkels, bedrijfsruimten, zorgcentra en dergelijke. En omdat woningbouwcorporaties vaak een hele wijk bezitten, hebben renovatie- en verduurzamingsprojecten een heel andere scope dan dat je bij andere opdrachtgevers tegenkomt.

Opdrachten van woningbouwcorporaties worden gekenmerkt door de omvang. Wat het ook is, het gaat altijd om grote hoeveelheden vastgoed. De enige manier om daar goed mee om te gaan, is door gestructureerd en stap voor stap te werk te gaan. Hier komt mijn affiniteit met datagerelateerde vraagstukken goed van pas. In 2021 rondde ik het post graduate programma Business Analytics & Data Science aan de VU af. Wat ik daar heb opgestoken, pas ik dagelijks toe om klanten optimaal te bedienen.

In dit programma behandelen we de thema’s objectiviteit en onafhankelijkheid. Dat doen we niet door met z’n allen door te nemen wat hierover geschreven staat in de richtlijnen van het NRVT. We bespreken deze thema’s aan de hand van een aantal stellingen. Zo raken we met elkaar in gesprek. Dat houdt de sessie interactief en geeft ook ruimte voor de interpretatie van de richtlijnen. Zo behandelen we niet alleen de regelementen, maar ook de gedachte erachter.

 

In het kort

  • Taxateur
  • Specialist Business Analytics & Data Science

 

Expertisegebieden

  • Verhuur
  • Woningcomplexen
  • Renovatie- en verduurzamingsprojecten

Deze docent heeft nog geen artikelen geplaatst.

Er zijn nog geen opleidingen van deze docent.