Peter ter Hark

Mijn naam is Peter ter Hark. Ik werk al meer dan 30 jaar in de wereld van commercieel vastgoed en de ontwikkeling hiervan. De laatste jaren ligt mijn focus steeds meer op transformaties en herontwikkelingen.

Ik heb veel ervaring op het gebied van retailontwikkeling in combinatie met vastgoed. Bijvoorbeeld als senior researcher bij Ahold Vastgoed en als Head Concepts and Research bij WPM Planontwikkeling. Vanuit andere functies heb ik veel ervaring opgedaan met ondersteuning bij juridische procedures. Hierbij ging het bijvoorbeeld over vestigingen van retailers met omzetverliezen en claims richting overheid.

Mijn eigen bedrijf Vastgoed Retail is gespecialiseerd in advies aan ontwikkelaars, retailers en gemeenten bij de (her)ontwikkeling en optimalisering van winkelvastgoed. Mijn kernactiviteit is het ontwikkelen van een visie op de marktmogelijkheden. Dit weet ik te vertalen in een winkelconcept. Ook verzorg ik de begeleiding van het ontwikkelingsproces. Een aantal aansprekende voorbeelden zijn het herontwikkelingsproject van winkelcentrum De Kameleon in Amsterdam en de herontwikkeling van een schoolgebouw in een supermarkt in Rotterdam.

Mijn kennis over de vastgoedbranche deel ik graag met vastgoedspecialisten. Ik doceer het vak Projectontwikkeling en Vastgoedmanagement aan de Fontys Hogeschool. Bij REBS ga ik o.a. aan de slag met het thema Transitie of herbestemming. In mijn programma leer je op een creatieve manier niet of slecht verhuurbare objecten courant te maken. Je krijgt inzicht in het proces van herontwikkeling of transformatie van (winkel)panden en kantoren. Ook leer je (eenvoudige) berekeningen te maken van een dergelijk project. Zo kun je na afloop betere adviezen verstrekken over herontwikkeling of transformatie.

In het kort

  • Directeur van Vastgoed Retail
  • Vennoot bij Retail Prospect
  • Docent Vastgoed bij Fontys Hogescholen
  • Lid Raad van Toezicht bij Stichting Retailplatform Brabant
  • Jurylid voor de verkiezing van de mooiste supermarktontwikkeling van het jaar  

Expertisegebieden

  • Projectontwikkeling van o.a. winkelvastgoed
  • Transformatie van commercieel vastgoed
  • Stedelijke herontwikkeling
  • Marktanalyses en omzetramingen

Deze docent heeft nog geen artikelen geplaatst.

Er zijn nog geen opleidingen van deze docent.

Heeft u een vraag?