Nieuw model taxatierapport wonen gaat definitief van start op 1 oktober

Het nieuw model taxatierapport wnen gaat definitief door op 1 oktober. Dat heeft het NRVT bekend gemaakt op 15 september.

Laatste versies

Op de website van het NRVT vind je de laatste versie van het model Taxatierapport Woonruimte 2021 en de opdrachtvoorwaarden. De volgende wijzigingen zijn gedaan:

  • Opdrachtvoorwaarden: de verwijzing naar ‘Regeling van Rentmeesters 2015’ (NVR regels) is vervangen door de inmiddels opgevolgde ‘Regeling van Rentmeester 2020’.
  • Taxatierapport: onder ‘5. Hernieuwde energie’ is de afbeelding van Milieu Centraal verwijderd. Deze afbeelding klopt niet meer en er is nog geen nieuw exemplaar voorhanden.
  • Taxatierapport: op pagina 29 is een tekstuele wijziging aangebracht. Als van de te taxeren woning een rapport van een volledige bouwkundige keuring (conform NHG eisen) aanwezig is, kan deze worden bijgevoegd als bijlage en is het niet nodig de gebreken over te nemen in de bouwkundige opnamestaat.

Op 1 oktober wordt er ook een nieuwe Praktijkhandreiking Wonen gepubliceerd met plausibiliteitsverklaring en een checklist. Ook komt er nog een invulinstructie en een FAQ.