Bram Adema

Ik ben oprichter en directeur van CFP Green Buildings. In de afgelopen 12 jaar heb ik met CFP honderden organisaties en meer dan 20.000 gebouwen verduurzaamd door implementatie van maatschappelijk verantwoord ondernemen, energiemanagement, Het Nieuwe Werken en kostenbesparing.

Mijn missie is om alle gebouwen en woningen in Nederland te helpen verduurzamen: 50% CO2 reductie in 2020 en alle gebouwen circulair in 2030. Hiervoor ontwikkelde CFP de online service www.csr-manager.nl. Deze online service geeft direct inzicht in alle maatregelen voor verbetering, om die maatregelen vervolgens in te voeren met bestaande budgetten. Al meer dan 22.000 gebouwen met meer dan 10 miljoen m2 oppervlak, waaronder die van klanten van ING Bank en ABN Amro, doen mee. Specifiek voor woningen komt CFP in 2017 met een duurzaamheidsservice voor particulieren. Dit geeft potentie tot het verduurzamen van zeven miljoen woningen.

Verder ben ik initiatiefnemer van de Green Deal Circulaire Gebouwen en het Green Buildings congres. Ook ben ik bestuurslid van Dutch Green Building Council en lid van de Ambitieraad 2020 van MVO Nederland.

In het kort

  • Oprichter en directeur van CFP Green Buildings
  • Initiatiefnemer Green Deal Circulaire Gebouwen en Green Buildings congres
  • Bestuurslid Dutch Green Building Council

Deze docent heeft nog geen artikelen geplaatst.

Er zijn nog geen opleidingen van deze docent.