Norbert Steentjes

Mijn naam is Norbert Steentjes. Ik ben taxateur van branche-specifiek vastgoed. Na mijn opleiding als rentmeester ben ik mijn loopbaan ooit begonnen bij Rijksoverheid. Via de Directie Beheer Landbouwgronden kwam ik terecht bij de Dienst Domeinen, onderdeel van het huidige Rijks Vastgoedbedrijf.  Als medewerker van de afdeling Utrecht kreeg ik veel bijzondere en niet alledaagse vastgoedobjecten in beheer, die overtollig waren verklaard door de Ministeries en verkocht moesten worden. Hier onderging ik mijn eerste ervaring met vastgoedtransformatie. Want wat kun je met een voormalige proefboerderij of een kazerne, laboratorium of vliegbasis Soesterberg? Ik realiseerde me dat taxeren méér is dan alleen kijken naar het verleden. Visie en een dosis creatief denken zijn onontbeerlijk voor een goede taxateur. Na enkele jaren maakte ik de overstap naar de commerciële wereld en ging ik werken als taxateur/directielid, onder andere bij Molenbeek en Partners in Utrecht en Meeùs Makelaars.

In de loop der jaren zijn de eisen aan het taxateursvak veranderd. Al in 2006 kwam ik tot de conclusie dat een makelaar en taxateur twee verschillende individuen zijn, beiden met een andere rol binnen de vastgoedmarkt. Dit was één van de redenen om een onafhankelijk specialistisch taxatiebureau op te richten. Binnen TDN Taxaties hebben wij een brede taxatieportefeuille. De nadruk ligt op branche-specifiek vastgoed, zoals maatschappelijk en religieus vastgoed en exploitatiegebonden vastgoed.

De rol van de taxateur verschuift steeds meer naar risk management. Welke risico’s worden onderscheiden en tot hoever reikt de onderzoekplicht en aansprakelijkheid van de taxateur? Hoe vindt verslaglegging plaats? Deze en andere vragen komen aan de orde in dit interactieve programma.

In het kort

  •  Oprichter en directeur van TDN Taxaties
  • Taxateur branche-specifiek vastgoed
  • RICS Registered Valuer
  • Bestuurslid vakgroep Waarderen RICS
  • Lid tuchtcommissie NRVT

Expertisegebieden

  • Branche-specifiek vastgoed
  • Risk management
  • Onderzoek en aansprakelijkheid

 

Deze docent heeft nog geen artikelen geplaatst.

Er zijn nog geen opleidingen van deze docent.