Klantenservice

Veelgestelde vragen

Alle onderwerpen op een rijtje waar we klanten vaak mee helpen.

De virtual class volg je online via Microsoft teams. Speciaal voor de online opleidingen hebben wij professionele studio’s gemaakt. Met bijvoorbeeld goede techniek, goed geluid en een docent die staand presenteert om een beleving te creëren die in de buurt komt van een klassikale opleiding.

Je kunt de virtual class volgen via je computer en laptop. Belangrijk is dat je een camera, een microfoon en geluid hebt. Wij raden het af om een virtual class via een tablet te volgen. De geadviseerde browsers voor het gebruik van Microsoft Teams:

• Mozilla Firefox

• Google Chrome

Je krijgt van ons na je inschrijving een handig stappenplan over hoe je onze virtual classes kunt volgen via MS Teams.

Je ontvangt voor de start van de virtual class een handleiding voor Microsoft Teams. 

Hoe download ik MS Teams?
Je kunt Microsoft Teams downloaden op 2 manieren:

Hoe test ik mijn beeld en geluid?
Microsoft heeft een functie uitgebracht voor het testen van je beeld en geluid. Het is mogelijk een test call te doen waarbij je een test telefoongesprek doet. Hierbij bel je een bot en kan je testen of je instellingen voor je beeld en geluid goed zijn ingesteld.

Hoe kun je jouw beeld en geluid testen?
Wanneer je Microsoft Teams hebt geopend klik dan rechtsboven op jouw foto of initialen.

 • Klik vervolgens op ‘instellingen’.
 • Hierna kies je in de linker balk voor ‘apparaten’.
 • Klik op de knop ‘Testgesprek starten’. Vervolgens doe je een testgesprek om te kijken of alles goed werkt.

Hoe kan ik interactief deelnemen?
Zeker. Je kunt interactief deelnemen op de volgende manieren:

1. Camera in- of uitschakelen
Deze knop schakelt de camera in of uit. Het is de bedoeling dat de camera tijdens het plenaire gedeelte van de Microsoft Teams-vergadering uitstaat. Ga je naar een break-outroom zet dan je camera aan.

2. Microfoon dempen
In de pleanaire gedeelte van de opleiding is het de bedoeling dat iedereen zijn microfoon dempt. Als de docent aangeeft dat jij het woord krijgt, zet je jouw microfoon aan. Ga je naar een break-out room zet dan je microfoon weer aan voor maximale interactie.

3. Scherm delen
Tijdens het plenaire gedeelte kun jij je scherm niet delen. Zit je in een break-out room, dan is het wel mogelijk om je scherm te delen.

4. Opties
Onder ‘Opties’ staan meerdere mogelijkheden om tijdens de Microsoft Teams-vergadering te gebruiken. Mogelijk zijn niet alle onderdelen zichtbaar: dit ligt aan de Microsoft Teams-vergadering waaraan je deelneemt. Dit kun je doen:

 •  ‘Apparaatinstellingen weergeven’ Hier beheer je instellingen van bijvoorbeeld je microfoon en andere audioapparatuur.
 • ‘Volledig scherm openen’ Met deze knop kun je een volledig scherm weergeven.
 • ‘Achtergrondeffecten weergeven’ Met deze knop kun je de achtergrond van jouw webcam veranderen of vervagen.

5. Hand
Met een hand kun je de docent laten weten dat je een vraag hebt. Wacht tot je een sein krijgt van docent. Zet je microfoon aan en stel jouw vraag. Is jouw vraag beantwoord? Zet dan de hand en microfoon weer uit.

6. Gesprek weergeven of verbergen
De chat kun je gebruiken om vragen te stellen of om antwoorden te geven op vragen. Ook kun je zo makkelijk informatie delen met anderen.

7. Deelnemers weergeven of verbergen
Hiermee kun je alle deelnemers in jouw groep in beeld zien.

8. Ophangen
Met deze knop beëindig je de virtual class.

REBS maakt een video-opname van een virtual class om je PE-punten te registreren. Zo kunnen we zien of je de virtual class hebt gevolgd. Na afloop registreren wij de PE-punten voor je. Je hebt hier verder geen omkijken naar.

Zo kun je de technische problemen oplossen:

 • Ons advies: download gratis de app van MS Teams. Wil je de app niet downloaden? Gebruik dan alleen browsers: Google Chrome of Mozilla Firefox.
 • Kan je niet inloggen? Start MS Teams opnieuw op. Werkt dit niet? Start dan je pc of laptop opnieuw op.
 • In je browser moet je toestemming geven om je audio en video te delen.
 • Heb je alle andere applicaties gesloten die een video of audioverbinding vragen? Bijv. Skype of je vorige online meeting.
 • Zit je op een beveiligde verbinding? Verbreek de verbinding en ververs de pagina (F5).
 • Zit je op een tablet? Gebruik een laptop of een pc.

Kom je er niet uit? In de reminder van deelname die je van ons hebt ontvangen zit een handleiding over MS Teams.

Heb je slecht beeld? Dit komt helaas door je eigen internetverbinding.

 

 

In de reminder - die je 5 werkdagen voor de opleidingsdag via de e-mail ontvangt - zit een link naar de virtual class via MS Teams. Het kan soms voorkomen dat een reminder in je spambox terechtkomt. Tip: check je spambox en voor elke opleidingsdag ontvang je een aparte reminder. Check goed of je de juiste reminder te pakken hebt voor de opleidingsdag die je gaat volgen. Dit zie je aan de opleidingsthema's in de reminder,

DE REBS CAMPUS

Heeft u een vraag?