Klantenservice

Veelgestelde vragen

Alle onderwerpen op een rijtje waar we klanten vaak mee helpen.

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn VastgoedCert'. Volg dit handige stappenplan:

  1. Log hier in op je persoonlijke pagina bij VastgoedCert.
  2. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

Behoor je nog te voldoen aan je PE-punten? Laat ons het werk voor je doen. Met de REBS Permanente Educatie Service ontzorgen we jou bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en VastgoedCert.

Dit doen we met een educatieplan op maat. Volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen.

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

Wij geven jouw gevolgde opleidingsdagen door via de app Bijzijn. Hierna verwerkt VastgoedCert de gevolgde opleidingsdagen in jouw PE-puntenoverzicht. Het PE-puntenoverzicht kun je vinden op jouw persoonlijke pagina bij VastgoedCert.

Dat is eens in de vijf jaar mogelijk. Als je in meerdere kamers staat ingeschreven kun je de pauzejaren verspreiden. Het pauzejaar mag alleen niet in het 5e jaar van de certificeringsperiode worden opgenomen.

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? We helpen je graag.

Helaas kunnen wij niet voor je nagaan of jouw PE-punten goed zijn geregistreerd bij VastgoedCert. We verzoeken je daarom om dit zelf online te controleren op jouw persoonlijke pagina bij VastgoedCert.

Zo werkt de nieuwe VastgoedCert-regeling.

Jaar 1
In jaar 1 maak je via SVMNIVO een ‘niveaumeting theorie’.

Jaar 2
Behaal je de ‘niveaumeting theorie’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 2 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 2 en 3.

Jaar 3
In jaar 3 maak je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’.

Jaar 4
Behaal je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 4 en 5 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 4 en 5.

Jaar 5
Alleen bij een Bindend studieadvies (BSA) volg je dan cursussen.

Via de website van SVMNIVO is het mogelijk om een demotoets te maken.

De demotoets kun je vinden via: bekijk demotoets

Niveaumeting Theorie
In de niveaumeting worden de verplichte onderwerpen van de actualiteiten van de afgelopen vier jaar meegenomen. De niveaumeting Theorie in jaar één bestaat uit een Basismodule en een Specialisatie (BV, LV of Wonen).

De Basismodule bestaat uit drie onderdelen Bouwkunde (33%), Rechten (33%) en Financiën (33%). Onder Financiën vallen ook Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie. Voor deze drie basisonderdelen heeft men 75 minuten de tijd.

De Specialisatie bestaat uit de onderdelen Praktijkleer (50%) en Actualiteiten (50%). Hiervoor heeft men 45 minuten de tijd. Voor alle onderdelen afzonderlijk moet een voldoende niveau gescoord worden, waarbij de Specialisatie wordt gezien als één onderdeel.

Niveaumeting Vakvaardigheden
De niveaumeting Vakvaardigheden in jaar 3 bestaat uit twee onderdelen: praktische vaardigheden en sociaal-emotionele vaardigheden.

Praktische vaardigheden
Dit onderdeel bestaat uit een praktijkopdracht waarin gevraagd wordt (afhankelijk van de betreffende Werkkamer) om een Verkoopprijsindicatie (VPI) dan wel een Broker’s Opinion of Value (BOV) te maken (inclusief marketingplan).

Sociaal-emotionele vaardigheden
Het gaat in dit onderdeel om de ‘best practice’ waarbij gezocht wordt naar het antwoord dat het beste past en daarmee het meest effectief is in de gegeven situatie. Dit wordt op 2 verschillende manieren getoetst:

  • Situatiebeoordelingstest: meest passende reactie/handelingswijze kiezen in de gegeven praktijksituaties
  • Gesprekssimulatie: het voeren van een gesprek met een digitale gesprekspartner

De Niveaumeting Vakvaardigheden levert twee toetsresultaten op, één voor het onderdeel praktische vaardigheden en één voor het onderdeel sociaal-emotionele vaardigheden. Sta je bij meerdere kamers ingeschreven? Dan moet je voor elke kamer de niveaumeting afleggen.

Leerresultaten en Toetstermen
De Leerresultaten en Toetstermen van de Niveaumeting Vakvaardigheden kun je hier terugvinden.

De niveaumeting mag je meerdere keren in het jaar herkansen. Het hoogste resultaat per onderdeel telt. Als het jaar om is, kun je niet meer herkansen.

Nee. Je kunt niet zakken. Wanneer je voor één of meerdere onderdelen niet voldoende resultaat behaald (<55%), dan krijg je hiervoor een bindend studieadvies (BSA).

Niveaumeting Theorie

Stap 1 
Heb je een account? Log dan in op jouw account bij SVMNIVO. Heb je nog geen account, dan kun je een account aanmaken.

Stap 2
Wanneer je bent ingelogd, klik dan onder het kopje 'examens' op 'inschrijven'.

Stap 3
Kies Real Estate Business School als opleider waar je de opleiding hebt gevolgd voor het afleggen van de niveaumeting.

Stap 4
Kies voor de examengroep 06.1 Niveaumeting Theorie Register Makelaar (vanaf 1 januari 2020).

Stap 5
Kies de niveaumeting die je gaat afleggen:

 
Stap 6
Klik op voltooien en klaar.

Niveaumeting Vakvaardigheden

Stap 1 
Ga naar www.svmnivo.nl

Stap 2 
Klik op Examen boeken en kies de optie ‘Niveaumeting Vakvaardigheden’ voor de kamer waar je staat ingeschreven. Ben je ingeschreven bij meerdere kamers? Dan moet je voor elke kamer een apart examen boeken.

Stap 3 
Kies ‘Examen boeken’.

Stap 4 
Selecteer REBS Real Estate Business School als opleider en vervolg de stappen om de datum, tijdstip en locatie te selecteren en af te rekenen. Klik op voltooien en klaar.

Direct nadat je niveaumeting hebt afgerond ontvang je van SVMNIVO de uitslag per e-mail.

DE REBS CAMPUS