Klantenservice

Veelgestelde vragen

Alle onderwerpen op een rijtje waar we klanten vaak mee helpen.

Dit kan via je persoonlijke pagina 'Mijn VastgoedCert'. Volg dit handige stappenplan:

 1. Log hier in op je persoonlijke pagina bij VastgoedCert.
 2. In het overzicht zie je nu het aantal te behalen PE-punten.

Behoor je nog te voldoen aan je PE-punten? Laat ons het werk voor je doen. Met de REBS Permanente Educatie Service ontzorgen we jou bij het regelen van je permanente educatie voor het NRVT en VastgoedCert.

Dit doen we met een educatieplan op maat. Volledig gebaseerd op jouw educatiebehoefte en wensen.

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan

Het NRVT en VastgoedCert hebben de PE-registratie gewijzigd. Vanaf 1 januari 2018 registreer je je via de app ‘BijZijn’ en niet meer via het 'pasjessysteem'. 

Helaas zitten er nog veel kinderziektes in de app ‘BijZijn’. Het NRVT en VastgoedCert zijn bezig om de app goed werkend te krijgen. Mocht de app niet goed bij je werken, dan kun je nog ‘ouderwets’ je handtekening zetten op de presentielijst. Wij zorgen dan voor een soepele PE-registratie. 

Je leest hieronder hoe de PE-registratie via de app ‘Bijzijn’ werkt. 

De eerste keer dat je de app gebruikt 

Stap 1.  Je kunt inloggen met het e-mailadres waarmee je bij NRVT staat geregistreerd. Wanneer je geen registratie bij NRVT hebt, gebruik je het e-mailadres waarmee je bij VastgoedCert staat geregistreerd.

Stap 2.  Download de app BijZijn op je mobiele telefoon. Dit kan in de Apple Store en Google Play Store.

Stap 3.  Open de app en log in met je e-mailadres.

Stap 4.  Klik op ‘wachtwoord vergeten’ om jouw wachtwoord in te stellen.

Stap 5.  Upload een profielfoto (als je foto al in de app staat, dan wordt deze stap overgeslagen).

Stap 6.  Het is belangrijk dat je jouw juiste registratienummer van VastgoedCert (V-nummer) en/of NRVT (RT-nummer) invoert. Deze nummers zijn te vinden via de websites van beide instanties.

Stap 6.  Je ziet nu de tekst: ‘Geen training gepland’.

Stap 7.  Je registratie is voltooid. 

De volgende keer kun je bovenstaande stappen overslaan. 

Dit moet je altijd doen op de dag zelf 

Stap 1.  Open de app en bevestig je aanwezigheid.

Stap 2.  Zet bluetooth en locatievoorzieningen AAN. Laat je telefoon gedurende de cursus AAN staan en zet het geluid UIT.

Stap 3.  Zet je telefoon NIET op vliegtuigmodus, want je aanwezigheid wordt meerdere malen geregistreerd via een signaal dat door de mobiele telefoon van de docent wordt uitgezonden. Het is niet nodig om je telefoon op tafel te laten liggen. Deze kan je opbergen.

Stap 4.  Aan het einde van de cursus meld je je via de app af.  

Stap 5.  De door jou behaalde punten voor NRVT en/of VastgoedCert worden automatisch geregistreerd wanneer je aan de vereisten hebt voldaan. Het kan circa 5 dagen duren voordat dit in het systeem zichtbaar is.

Stap 6.  Voor de zekerheid gebruiken we in het begin ook een handtekeningenlijst. Zorg ervoor dat je deze ook tekent. 

Dat is eens in de vijf jaar mogelijk. Als je in meerdere kamers staat ingeschreven kun je de pauzejaren verspreiden. Het pauzejaar mag alleen niet in het 5e jaar van de certificeringsperiode worden opgenomen.

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor NRVT en/of VastgoedCert? Vraag dan hier de REBS Permanente Educatie Service aan. We helpen je graag.

Dat kan! We doen dit graag voor je.

De Permanente Educatie Service ontzorgt jou volledig bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedCert. Zo hoef je niet meer te denken aan de nieuwste educatieregels, de slimste en snelste leerroutes, en ook niet te kiezen. Nou ja, wanneer je je educatie wilt volgen. Dat is alles. Bespaar tijd en energie en laat REBS jouw permanente educatie slim regelen.

De voordelen op een rijtje

 1. Verzeker je altijd van de slimste leerroute
 2. Gegarandeerd geen omkijken meer naar je educatieverplichtingen
 3. Volg elk jaar nieuwe, actuele en relevante thema’s
 4. Profiteer van collega-deal bij meerdere inschrijvingen 
 5. Gratis en geheel vrijblijvend

Hoe vraag ik de Permanente Educatie Service aan?

Vraag hier eenvoudig online de Permanente Educatie Service aan. Dit kost je maximaal 1 minuut. 

 Kamer WonenKamer Bedrijfsmatig Vastgoed
VastgoedCert12 PE-punten12 PE-punten

Wil je ontzorgt worden bij het regelen van je permanente educatie voor VastgoedCert? Vraag dan hier vrijblijvend de REBS Permanente Educatie Service aan

Helaas kunnen wij niet voor je nagaan of jouw PE-uren goed zijn geregistreerd bij VastgoedCert. We verzoeken je daarom om dit zelf online te controleren.

Hoe kun je zien of je PE-punten voor VastgoedCert zijn bijgeschreven?
Wij registreren je PE-punten voor VastgoedCert. De Hercertificeringscursus is 6 weken na afloop zichtbaar op je persoonlijke pagina van VastgoedCert. Staat de cursus na die periode nog niet onder de button 'Afgeronde cursussen'? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Je certificaat bij VastgoedCert is 5 jaar geldig. Wanneer je certificaat is verlopen, ontvang je bericht van VastgoedCert over je nieuwe periode en dan val je onder de nieuwe VastgoedCert-regeling.

De stappen voor de nieuwe VastgoedCert-regeling:

Jaar 1:
In jaar 1 maak je via SVMNIVO een ‘niveaumeting theorie’.

Jaar 2:
Behaal je de ‘niveaumeting theorie’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 2 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 2 en 3.

Jaar 3:
In jaar 3 maak je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’.

Jaar 4:
Behaal je de ‘niveaumeting vakvaardigheden’? Dan hoef je geen permanente educatie voor VastgoedCert te volgen in jaar 4 en 5 van je certificeringsperiode.

Niet geslaagd? Dan krijg je voor de onderdelen waarvoor je niet bent geslaagd een bindend studieadvies. Dit betekent dat je voor die onderdelen een cursus behoort te volgen in jaar 4 en 5.

Jaar 5:
Opvolgen van bindend studie advies indien van toepassing.
 

Met onze online Examentraining Niveaumeting Theorie VastgoedCert ga je goed voorbereid de kennisniveaumeting in en verhoog je sterk jouw slagingskans.

Hoe goed je kennis ook is: een kennisniveaumeting maken is net weer even wat anders. In de examentraining (3 uur) krijg je inzicht in de kennisniveaumeting en de belangrijkste toetstermen. Onze professional trainers bereiden je aan de hand van oefenvragen voor op de kennisniveaumeting. Zo fris je direct jouw kennis op. In de training kun je vragen stellen en krijg je meteen de beste tips en tricks.

Bekijk hier de examentraining.

Niveaumeting Theorie
In de niveaumeting worden de verplichte onderwerpen van de actualiteiten van de afgelopen vier jaar meegenomen. De niveaumeting Theorie in jaar één bestaat uit een Basismodule en een Specialisatie (BV, LV of Wonen).

De Basismodule bestaat uit drie onderdelen Bouwkunde (33%), Rechten (33%) en Financiën (33%). Onder Financiën vallen ook Fiscaliteiten en Vastgoedeconomie. Voor deze drie basisonderdelen heeft men 75 minuten de tijd.

De Specialisatie bestaat uit de onderdelen Praktijkleer (50%) en Actualiteiten (50%). Hiervoor heeft men 45 minuten de tijd. Voor alle onderdelen afzonderlijk moet een voldoende niveau gescoord worden, waarbij de Specialisatie wordt gezien als één onderdeel.

Niveaumeting Vakvaardigheden
De niveaumeting Vakvaardigheden in jaar drie wordt nog verder uitgewerkt door VastgoedCert. Om alvast een idee te geven van de onderwerpen, denkt VastgoedCert aan het volgende:

 • Opdrachten uitvoeren in gesimuleerde praktijksituaties
 • Reageren op gesimuleerde praktijksituaties
 • Situatiebeoordelingstest
 • Beoordelingscriteria opgesteld door expertgroep (best practice).

De niveaumetingen focussen niet alleen op bestaande kennis en vaardigheden (basistheorie vastgoeddeskundige), maar ook op actuele ontwikkelingen op basis van de leerdoelen in de afgelopen vier jaar.

De niveaumeting mag je meerdere keren in het jaar herkansen. Het hoogste resultaat per onderdeel telt. Als het jaar om is, kun je niet meer herkansen.

Nee. Je kunt niet zakken. Wanneer je voor één of meerdere onderdelen niet voldoende resultaat behaald (<55%), dan krijg je hiervoor een Bindend StudieAdvies (BSA). Het is dan de bedoeling dat je voor de onderdelen waarop je niet een goed resultaat hebt behaald in 2021 en/of 2022 permanente educatie volgt.

Een module (Basis, Wonen, BV en/of LV) mag meerdere keren worden afgelegd. Het hoogste resultaat telt.

Niet op tijd? Dan schorst VastgoedCert je certificering. We adviseren je daarom de niveaumeting op tijd te maken. Wij helpen je per mail nog een keer herinneren aan het afleggen van je niveaumeting.

Je mag geen hulpmiddelen gebruiken bij de niveaumeting.

Direct nadat je niveaumeting hebt afgerond ontvang je van SVMNIVO de uitslag per e-mail.

Stap 1 
Heb je een account? Log dan in op jouw account bij SVMNIVO. Heb je nog geen account, dan kun je een account aanmaken.

Stap 2
Wanneer je bent ingelogd, klik dan onder het kopje 'examens' op 'inschrijven'.

Stap 3
Kies Real Estate Business School als opleider waar je de opleiding hebt gevolgd voor het afleggen van de niveaumeting.

Stap 4
Kies voor de examengroep 06.1 Niveaumeting Theorie Register Makelaar (vanaf 1 januari 2020).

Stap 5
Kies de niveaumeting die je gaat afleggen:

 SHAPE  \* MERGEFORMAT ​
Stap 6
Klik op voltooien en klaar.

De niveaumeting kun je afleggen op één van de volgende toetslocaties:

 • Almere
 • Alkmaar
 • Amsterdam
 • Apeldoorn
 • Arnhem
 • Breda
 • Dordrecht
 • Eindhoven
 • Enschede
 • Groningen
 • Haarlem
 • Heerenveen
 • Horst-Seventum
 • Houten
 • Kerkrade
 • Leeuwarden
 • Nijmegen
 • Nieuwegein
 • Rotterdam
 • Tholen
 • Zaandam
 • Zoetermeer
 • Zwolle 

DE REBS CAMPUS

Heeft u een vraag?